Katasztrófális a parlagfű helyzet

A kánikulában tovább romlott a helyzet, már – a hatos skálán ötös szintű – fekete riasztás van érvényben a parlagfű miatt – közölte a Facebookon a tisztiorvos.

A pollenterhelés szombaton érte el csúcsát, a heti összesítő térkép szerint Nyíregyháza és Pécs környékén mérték a legmagasabb értéket írja az index.hu. Az ország jelentős része sötétbordó (IV. fokú riasztás), ennél egy szinttel alacsonyabb, bordó riasztás csak Tatabánya, Salgótarján, Békéscsaba és Szeged környékén van, közölte az ÁNTSZ aerobiológiai hálózata. Amíg nem lesz tartós esőzés, addig a következő hetekben is hasonlóan magas parlagfű pollenkoncentráció várható. A magyarok 25-30 százaléka allergiás, 1,5-2 millió ember pedig kifejezetten a parlagfűre érzékeny.

 

Csatlakozott már Facebook oldalunkhoz? Rajta!

Ajánlott tartalom

Súlyos környezeti pusztítást okozhatnak a tengeri hajózásra alkalmatlan orosz tartályhajók

Súlyos környezetpusztítást idézhet elő Oroszország azzal, hogy a tengeri hajózást szabályozó előírásoknak nem megfelelő olajtankereket használ a Balti-tengeren - figyelmeztetett Tobias Billström svéd külügyminiszter a The Guardian című brit napilapnak adott, csütörtökön megjelent interjúban.