Katasztrófális a parlagfű helyzet

A kánikulában tovább romlott a helyzet, már – a hatos skálán ötös szintű – fekete riasztás van érvényben a parlagfű miatt – közölte a Facebookon a tisztiorvos.

A pollenterhelés szombaton érte el csúcsát, a heti összesítő térkép szerint Nyíregyháza és Pécs környékén mérték a legmagasabb értéket írja az index.hu. Az ország jelentős része sötétbordó (IV. fokú riasztás), ennél egy szinttel alacsonyabb, bordó riasztás csak Tatabánya, Salgótarján, Békéscsaba és Szeged környékén van, közölte az ÁNTSZ aerobiológiai hálózata. Amíg nem lesz tartós esőzés, addig a következő hetekben is hasonlóan magas parlagfű pollenkoncentráció várható. A magyarok 25-30 százaléka allergiás, 1,5-2 millió ember pedig kifejezetten a parlagfűre érzékeny.

 

Csatlakozott már Facebook oldalunkhoz? Rajta!

Ajánlott tartalom

AM: megvalósult a Pannon homoki élőhelyek ökológiai állapotának javítása

Az elmúlt európai uniós ciklusban leginkább a Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program (KEHOP) forrásából országszerte 40 milliárd forint keretösszeggel, több mint 90 beruházással, mintegy 100 ezer hektár területen valósítottak meg élőhely-rekonstrukciós feladatokat a hazai nemzeti park igazgatóságok - jelentette ki az Agrárminisztérium (AM) közleménye szerint a tárca természetvédelemért felelős államtitkára kedden, Tápióbicskén.