Kedvelt karácsonyi ajándék a pingvin Bécsben

Akárcsak a korábbi években, 2012-ben is szívesen fogadják örökbe a bécsiek a Schönbrunni Állatkert lakóit karácsonyi ajándékként. 2012-ben főleg a pingvinek iránt mutatkozik nagy kereslet, de kelendőek a vörös pandák és a katták is.

Rengeteg a tennivalója ilyenkor, karácsony előtt a Schönbrunni Állatkert örökbefogadási részlegének: a bécsiek ugyanis szívesen ajándékoznak állatkerti örökbefogadást szeretteiknek. „Idén különösen sokan választják a pingvineket, akiket kacsázó járásuk miatt sokan nagyon mókásnak találnak” – mondja az állatkert igazgatója, Dagmar Schratter. Az örökbefogadók körében évek óta nagy népszerűségnek örvendenek még a szurikáták, a katták és vörös pandák is, akik a nagy kedvencek közé tartoznak az állatkertben. Akadnak ugyanakkor olyan állatfajok is, amelyeket még senki sem fogadott örökbe: több egzotikus madárfaj, a vízibivaly és a jávorantilopok is arra várnak, hogy megtetszenek valakinek. Az örökbefogadók több mint hatszáz állatfaj közül választhatnak, és már havi 40 euróért névleges nevelőszülei lehetnek egy-egy állatcsoportnak. Akik egész évre vállalják az örökbefogadást, azok az örökbefogadói oklevél és kedvezményes éves belépő mellé egy táblácskát is kapnak a szponzorált állatfaj kifutója mellett. A bécsi állatkertben azonban nemcsak az állatokat, de a létesítmény területén található mintegy száz ülőalkalmatosságot is örökbe lehet fogadni. A kiválasztott pad ötszáz euró ellenében örökre az adományozó nevét hordozza és egy idézetet tőle. A pad-örökbefogadás mellé két belépőjegy és egy oklevél is jár, ráadásul az adományozókat az állatkert honlapján is megörökítik.

Ajánlott tartalom

Pécs európai küldetési címkét kapott a klímasemlegességgel kapcsolatos erőfeszítéseiért

A klímasemleges és intelligens városokra vonatkozó uniós program keretében 23 város, köztük Pécs kapta meg az európai küldetési címkét a klímasemlegességgel kapcsolatos erőfeszítéseiért - közölte az Európai Bizottság csütörtökön.