Kegyetlen mínuszok voltak az éjszaka

Péntekről szombatra virradó éjszaka több nyugat-magyarországi ponton mértek mínusz 13, mínusz 14 fok közötti hőmérsékletet az Időkép automatái. A közlemények szerint a Kisalföld térségében voltak a legalacsonyabb hőmérsékletek, a leghidegebbet, mínusz 14,6 Celsius fokot Pornóapátiban rögzítették.

Az országban egész területén fagyott éjszaka, és ez napközben is így marad, a legtöbb helyen kora délután sem lesz fagypont fölött a hőmérséklet, írja az index.hu. Vasárnap hajnalban is hasonlóan hideg várható, északon-északnyugaton, a hóval borított területeken akár mínusz 15 fok közelébe is hűlhet a levegő az Időkép. Hasonló hidegre számít a Met.hu: az Országos Meteorológiai Szolgálat szerint leinte nagyrészt borult lesz az ég, de napközben az ország északi felén vékonyodik, szakadozik a felhőzet, hosszabb-rövidebb időre a nap is kisüt. A legmagasabb nappali hőmérséklet plusz 1 és mínusz 6 fok között alakul, késő estére mínusz 3 és mínusz 10 fok közé csökken. Vasárnap hajnalra néhol köd képződhet. a hőmérséklet legalacsonyabb értéke az ország nagy részén mínusz 9 és mínusz  14 fok között alakul, de helyenként ennél is hidegebb lehet.

Ajánlott tartalom

10-ből 6 autót kitiltanának Budapest útjairól

Ne az ötletelés, hanem a szakmai szempontok vezéreljék a fővárosi vezetést a döntéshozatalban, és vegyék figyelembe az autósok érdekeit is - kéri a Magyar Autóklub (MAK) arra reagálva, hogy Ámon Ada, a főváros klíma- és környezetügyi főosztályvezetője egy podcast műsorban azt mondta, minden tíz évnél idősebb autót ki kell tiltani a fővárosból.