Kéken világított egy Japán folyó

A tokiói Sumida-folyó különleges ragyogást kapott, amikor több ezernyi kéken világító LED izzó úszott el hullámai tetején, ezernyi ámuló-bámuló járókelő szeme láttára.

A látvány a 2012-es Tokyo Hotaru Fesztivál keretein belül volt megcsodálható. A Hotaru fesztivál egy régi japán népi hagyományra vezethető vissza. A fesztivál ezen az éjszakáján résztvevők napenergiával feltöltött, kékes fényű LED izzókat vásárolhattak, melyeket aztán útjukra bocsájthattak a Sumida-folyó mentén. A különleges fényáradat a Tokyo Sky Tree nevet viselő hatalmas rádiótorony előtt is elhaladt, mely 2011 óta a világ második legmagasabb építménye, közvetlenül a Burj Khalifa mögött. Az ünnepség alatt a torony maga is kék fényben pompázott, hiszen tükröződő felülete visszaverte a folyó felől áramló fényt, így úgy tűnt, mintha az építmény maga is ki lenne világítva. Az égőket az esemény végeztével aztán hálókkal gyűjtötték össze. Azonban felmerül a pazarlás kérdése is: habár kétségtelenül gyönyörű látványt nyújtott ez a vízen úszó 100.000 darab égő, vajon mihez kezdenek velük ezután?

hotaru

hotaru

hotaru

Ajánlott tartalom

Percek alatt telepíthető napelemes rendszer? Piacra dobták!

Már árulják a 10 perc alatt telepíthető erkélynapelemes rendszert.

Nincs hozzászólás

  1. Hogyhogy mihez? Jövő ilyenkor eladják őket újra a következő fesztiválon. Sőt megrendezhetik gyakrabban is újra és újra, amíg van hülye aki hajlandó fizetni ezért… Bidznidz!