Kelendő a takarékos Airbus

A polgári repüléstörténet legnagyobb egyszeri megrendelését kapta az Airbus a hétfőn megnyílt 49. párizsi légiszalonon. Az indiai IndiGo fapados légitársaság egyszerre 180 Airbusra adott megrendelést, ebből 150 üzemanyag takarékos A320neo.

Az Airbus eddig több mint 7000 rendelést kapott, és több mint 4700 gépet szállított le a 320-as család típusaiból. Ennek az új generációja az A320neo, amely akár 15 százalékkal kevesebb üzemanyagot használ fel, mint a régebbi modell. A lépéssel az IndiGo lesz az egyik első légitársaság, ami üzembe helyezi az új típust. A megrendelt Airbus repülőgépek együttes listaára 15,6 milliárd dollár. Arról nem érkezett információ, hogy milyen ütemben kapja meg az indiai légitársaság a megrendelt repülőgépeket. Az IndiGo, amely India második legnagyobb belföldi utasszállítója, augusztusban zárja le működésének első öt évét, és ekkortól külföldre is indíthat járatokat. A cég először a 2005-ös párizsi repülőgép-szalon után került reflektorfénybe, amikor 100 darab A320-as megvásárlását jelentette be. A vállalatot Rakesh Gangwal irányítja, aki korábban a United Airlines vezérigazgatója volt.

Ajánlott tartalom

Az Európai Bizottság továbbra is gáztakarékosságot javasol az uniós tagállamoknak

Az Európai Bizottság azt ajánlja, hogy az uniós tagállamok az ellátás biztosítása és a piacok stabilizálása érdekében továbbra is takarékoskodjanak a gázzal - olvasható a brüsszeli testület keddi sajtóközleményében.