Kerékpáros központot avattak Hévízen

Kölcsönzést biztosít és a biciklis turistákat is kiszolgálja az a kerékpáros központ, amelyet egy térségbeli hálózat létrehozásának részeként avattak fel szerdán Hévízen.

Kozma Zoltán, a hévízi kistérségi iroda megbízott vezetője az átadáskor elmondta: a Termál-völgy – Kis-Balaton kerékpáros és ökoturisztikai szolgáltató hálózat létrehozását 2009-ben határozták el, a megvalósításhoz a hévízi és a zalakarosi kistérség mellett a Jankó Kerékpáros Csapata Bt. társult. A több mint 126 millió forintos támogatást a Nyugat-dunántúli Operatív Program keretében a balatoni térség turisztikai vonzerejének növelésére meghirdetett pályázaton nyerték el. A hévízi tourinform iroda átalakításával létrehozott kerékpáros központban kölcsönzőt nyitottak, és felkészültek a kerékpárosok turisztikai igényeinek kiszolgálására. A kistérség településein a biciklisek számára túraútvonalakat jelöltek ki, esőbeállókat alakítottak ki, de játszótér és kilátó is épült az ökoturizmus fejlesztése érdekében. Manninger Jenő, a Zala Megyei Közgyűlés elnöke arról beszélt, hogy a Balaton térségében pályázatok segítségével fejleszthető a kerékpáros turizmus. A bicikliutak építése és kijelölése azonban nemcsak az egészséges életmód híveit szolgálja, de a térségben élőknek is lehetőséget biztosít arra, hogy kerékpárral juthassanak el munkahelyükre, iskolájukba.

Novák Ferenc, Zalakaros polgármestere azt hangsúlyozta, hogy a turisztikai központnak számító két város együttműködésében is fontos előrelépés a közös pályázat. Zalakaroson is most döntöttek hasonló kerékpáros központ építéséről, amely a közeljövőben meg is valósul. Papp Gábor, Hévíz polgármestere úgy vélekedett, hogy ezzel a fejlesztéssel a turizmus egy újabb szeletének fejlődéséhez járultak hozzá. Azt maga is hangsúlyozta, hogy a kerékpáros hálózat kialakítása nem kizárólag a turisták igényeit, hanem az itt élőket is szolgálja.

Ajánlott tartalom

Újrahasznosított, a vízből kihalászott műanyagot használt fel az O’Neill legújabb kollekciójához

A népszerű szörf és ruházati márka olyan kollekciót készített, amely 86%-ban újrahasznosított műanyagokból gyártott darabokból áll.