Kerékpárosbarát munkahelyek kerestetnek!

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium hetedik alkalommal hirdeti meg a Kerékpárosbarát Település és Kerékpárosbarát Munkahely pályázatokat. Idén egyszerűsödik a pályázati eljárás, az adatlapot internetes felületen is ki lehet tölteni. A korábbi években indulóknak a már megküldött dokumentumokat nem kell ismételten beadniuk, a regisztrációnál kapott kóddal adataikat könnyen csatolhatják új jelentkezésükhöz.

A közlekedésért felelős tárca a munkáltatók, önkormányzatok példamutató intézkedéseit és kezdeményezéseit ismeri el a kitüntető címekkel. A felmérések szerint Magyarországon évről-évre gyarapodik a rendszeresen kerékpározók tábora. A kormányzat bátorítja a kerékpárral közlekedő munkavállalók, ügyfelek kiszolgálására alkalmas munkahelyek, intézmények kialakítását, írja a piacesprofit.hu.

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium 2012-ben kiírt pályázatain 14 település és 24 munkahely nyerte el a Kerékpárosbarát címet. Az elismerés rangját mutatja, hogy a pályázók száma 2011-hez képest több mint kétszeresére nőtt. A Kerékpárosbarát Munkahelyek megfelelő biciklitárolási vagy átöltözési lehetőségekről gondoskodnak, több cég támogatja alkalmazottai kerékpárvásárlását. A települések a kerékpárutak építésén túl képzésekkel, szemléletformáló kampányokkal és közlekedésbiztonsági oktatások szervezésével is hozzájárulnak a kerékpáron közlekedők számának további növekedéséhez.

A pályázati dokumentumok a kapcsolódó anyagoknál érhetők el, ugyanitt található meg az elektronikus beküldéshez szükséges adatlap. A Kerékpáros Magyarország Szövetség együttműködésével bonyolított Kerékpárosbarát pályázatok beküldési határideje 2013. szeptember 30. Az eredményhirdetés az év végén várható a négy vállalati és három települési kategóriában. A nyertesek egy évig használhatják majd a „Kerékpárosbarát Munkahely 2013” vagy „Kerékpárosbarát Település 2013” elnevezést és emblémát.

Ajánlott tartalom

Pécs európai küldetési címkét kapott a klímasemlegességgel kapcsolatos erőfeszítéseiért

A klímasemleges és intelligens városokra vonatkozó uniós program keretében 23 város, köztük Pécs kapta meg az európai küldetési címkét a klímasemlegességgel kapcsolatos erőfeszítéseiért - közölte az Európai Bizottság csütörtökön.