Keressük a legfelelősebben gondolkodó magyar települést!

A WWF Magyarország idén 3. alkalommal hirdeti meg a WWF Föld Órája Fővárosa versenyt. A www.foldoraja.hu weboldalon hivatalosan regisztráló önkormányzatok mérettetnek meg, hogy kiderüljön, hol lakik a legtöbb természetvédelem iránt elhivatott ember. A településeknek ezt követően nem kell mást tenniük, csupán regisztrációra buzdítaniuk lakóikat.

A WWF Föld Órája akció minden évben több mint száz országot, több ezer várost és sok millió embert hoz lázba, hiszen a világ legnagyobb civil önkéntes akciója. 2011-ben 72 hazai város, község és falu, 2012-ben 93 önkormányzat, 2013-ban pedig szintén közel száz település regisztrálta magát a foldoraja.hu weboldalon. Hogy minél több önkormányzatot buzdítson csatlakozásra, a WWF Magyarország idén 3. alkalommal hirdeti meg a Föld Órája Főváros versenyt. A megmérettetést az a magyar település nyeri meg, amelynek arányaiban a legtöbb lakója csatlakozik a WWF Föld Órája akcióhoz.

„A nevezéshez az önkormányzatnak hivatalosan kell regisztrálnia csatlakozását a foldoraja.hu weboldalon. Ezt követően már a lakosok aktivitásán múlik a győzelem! Minden település egyforma eséllyel indul, hiszen minél többen regisztrálnak magánszemélyként is a honlapon, megjelölve, hogy mely településről jelentkeznek, annál nagyobb az esély a cím elnyerésére. Idén is kíváncsian várjuk, melyik település bizonyul a legelhivatottabbnak a természetvédelem iránt!” – buzdít regisztrációra Fáth Ákos, a WWF Magyarország igazgatója.

A legtöbb felelős gondolkodású lakost számláló településnek 2012-ben Nyíregyháza bizonyult, 2013-ban pedig Szigetszentmiklós viselhette büszkén a címet. Tavaly a Duna-parti város a WWF Föld Órája lekapcsoló eseményre öntött 5 méter magas óriásgyertyát is megkapta, amely hónapokig a város főterén ékeskedett. Tavaly így egy szigetszentmiklósi lakos nyerhette meg a Nyíregyháza által felajánlott hosszú hétvégét. Idén pedig az alföldi város példáján Szigetszentmiklós biztosít egy rövid pihenést a 2014-es Föld Órája Főváros címet elnyerő település egyik szerencsés, regisztráló lakójának.

Arra, hogy melyik város lesz a 2014-es év Föld Órája Fővárosa, március 29-én, a Föld Órája napján derül majd fény. A címet a nyertes település egy éven keresztül viseli és használhatja kommunikációjában, vagy akár a WWF jól ismert panda logójával egészítheti ki a település határát jelző táblákat!

Mostantól nem megy nélküled! Ütött a Föld Órája! Változtass az életmódodon, és kapcsold le Te is a fényeket otthonodban március 29-én 20 óra 30 perckor egy órára! Csatlakozz te is a globális kezdeményezéshez, és regisztrálj a foldoraja.hu weboldalon!

A regisztrálók között kisorsolunk 3 szerencsést is, akik otthon-zöldítést nyernek.

Ajánlott tartalom

Csökkent a gázfogyasztás a fűtési szezonban

Sem állami, sem önkormányzati szinten nem volt szükség a gázfogyasztást korlátozó intézkedésekre az elmúlt télen - közölte az Energiaügyi Minisztérium kommunikációs főosztálya vasárnap az MTI-vel annak apropóján, hogy április közepén véget ért a hivatalos fűtési szezon. A tájékoztatás szerint a nagyarányú megtakarítást hozó előző fűtési szezonhoz képest több mint negyedmilliárd köbméterrel, 4,3 százalékkal volt alacsonyabb a gázfelhasználás.