Kész az 1000 lóerős villanyautó

A száz százalékban elektromos hajtású Rimac-One Concept lehet a zöldautók Bugatti Veyronja.

Az autó ennek megfelelően nem csak környezetbarát, de az egyik legdrágább is lesz. És nem csak az ökoautók közt, írja a hvg.hu. Az árát 1 millió dollár környékére lőtte be a gyártó. A gépbe kerülő motor a hírek szerint 92 kWh energiát képes leadni, ami 1088 lóerővel egyenlő. A meghajtást négy elektromotor adja, amelyek 2,8 másodperc alatt képesek fokozatmentesen gyorsítani a kocsit 100 kilométer/órás sebességre. A végsebessége ugyancsak elképesztő 306 km/h-ra. Az olasz-horvát Rimac gyár meglehetősen ambiciózus 24 éves elnöke Mate Rimac szerint a járművük 600 kilométert lesz képes megtenni egy feltöltéssel. A járműből viszont semmiképpen nem lesz tucat autó a tervek szerint is csak 88 darab készül majd belőle.

Ajánlott tartalom

A BMW Group tervezőmérnökei bemutatják a Neue Klasse minden érzékszervet átható élményét

A milánói Salone del Mobile dizájnhét keretében a müncheni központú vállalatcsoport reflektorfénybe gurítja a jövő holisztikus vízióját.

Nincs hozzászólás

  1. “A gépbe kerülő motor a hírek szerint 92 kWh energiát képes leadni, ami 1088 lóerővel egyenlő.”

    Ha meg el is tekintunk attol hogy nem a motorra hanem az aksira vonatkozik a 92KWh, ami eleg jol lathato helyen van raadasul a ceg weblapjan, akkor is fel kellet volna tunnie valakinek hogy az KWh munka, nehezkesen szamolhato at loerobe ami meg teljesitmeny.

    Szinten nem mellesleg a prefixumokat nagy betuvel irjuk.
    De amugy majdnem jo volt …