Készíts LED lámpát egyetlen kartondobozból

A kartondoboz az egyik legsokoldalúbban újrahasznosítható használati tárgy, és egyre több innovatív, környezetkímélő termék előállításához használják alapanyagként. Például a különleges eljárással hajlított karton hintaszékhez, a RE-PLY-hoz.

Jesse Harrington, az instructables egyik felhasználója pedig könnyen érthető instrukciókkal lépésről-lépésre elmagyarázza, hogyan készíthetünk LED asztali lámpát egyetlen kartondobozból. Először 3 dimenziós modellt tervezett az Autodesk Inventor nevű programmal, utána pedig egy speciális lézervágó segítségével méretre vágta a darabokat. Persze nem feltétlenül kell ilyen precíz és drága műszerrel dolgoznunk, hagyományos módszerekkel is körbevághatjuk a kartont.Ezután csak a LED égőt kell beszerelni, és már kész is van a saját készítésű kartonlámpánk.

karton lámpa

a tervek

Ajánlott tartalom

Súlyos károkat okoz az északi-sarkvidéki infrastruktúrában a klímaváltozás

Az Északi-sarkvidéket tanulmányozó tudósok szerint 2050-re a globális felmelegedés miatt az infrastruktúra 70 százalékát és a kritikus infrastruktúra 30-50 százalékát fenyegeti károsodás, amelynek várható költségei több tízmilliárd dollárra rúgnak - számolt be róla a BBC News.