Készpénz használt mobilért az automatából

Az elektronikai hulladék újrahasznosítása korántsem nevezhető kielégítőnek. Az ecoATM névre keresztelt automatával egy lépéssel közelebb kerülhetünk a megoldáshoz, és legalább elromlott mobiltelefonjainktól és kisebb kütyüjeinktől egyszerűbben szabadulhatunk meg.

Az ecoATM úgy működik, mint egy fordított üdítőital automata: az elavult, megunt, elhasználódott elektronikai hulladékokat fogadja be, és készpénzt ad ki cserébe. Eddig ez az egyetlen olyan önkiszolgáló automata, amely fejlett elektronikai diagnosztikát és mesterséges intelligenciát használ a bedobott tárgyak felbecslésére és visszavásárlására. Az automata elektronikusan és/vagy vizuálisan azonosítja az eszközt, majd megvizsgálja, hogy működőképes állapotban van-e még. Ezután kiszámítja az érte adható legmagasabb árat, és két opciót kínál fel: elfogadhatjuk a készpénzt, de fel lehet ajánlani belőle a rászorulóknak is. Egyelőre még elég kevés helyen található ilyen automata, de a használata egyszerűnek tűnik, és ösztönözheti az elektronikai hulladékok újrahasznosítását is.

Ajánlott tartalom

Épületfelújítás: kezdjük a falnál. Kiszámoltuk!

Ha épületfelújítással szeretnénk energiatakarékossá tenni otthonunkat, először is át kell gondoljuk, mely épületszerkezetek korszerűsítésével juthatunk a kívánt eredményhez.