Készülj a kánikulára: csinálj légkondit házilag

Habár az igazi, kőkemény nyári kánikulára még várni kell néhány hetet, már most ideje felkészülni a tikkasztó napokra. A legjobb persze mindenkinek az lenne, ha a legmelegebb napokat egy tóparton vagy egyenesen a tóban tölthetné, de erre azért elég nehéz bazírozni a nyári szabadságolásnál.

Attól pedig mindenkit óva intenék, hogy klasszikus légkondira szórja el a pénzét. Az alábbi videóban viszont egy szuper megoldást láthattok arra, hogy fillérekből is könnyedén lehűthetitek a lakást. Tény, hogy ehhez is szükség van ugyan egy hűtőládára és a vizet is le kell fagyasztani valahol, de így is jóval olcsóbb az üzemeltetése, mint egy klasszikus, avagy mobil klímának. Különösen, ha a videóban látottakhoz hasonlóan Te is napenergiával üzemelteted a ventilátort.


forrás: spurman.blog.hu

Ajánlott tartalom

EM: megújulnak és korszerűbbek lesznek az épületek energetikai tanúsítványai

Korszerű rendszerben készülnek és a korábbiaknál részletesebb felújítási javaslatokat tartalmaznak a jövőben az épületek energetikai tanúsítványai. A novembertől élesedő szabályozás enyhíti az építkezőkkel szemben támasztott és a jelentős felújításokra vonatkozó, bonyolult és elavult követelményeket - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) szerdán az MTI-vel.

Egy hozzászólás

 1. “így is jóval olcsóbb az üzemeltetése, mint egy klasszikus, avagy mobil klímának”

  Ti aztán jól meg***k a fizikát. Ennek az üzemeltetése semmivel sem olcsóbb, mint egy klímáé. A ventillátor fogyasztása elenyésző ahhoz képest, hogy nyitogatod a mélyhűtő ajtaját. Egy inverteres klímához képest pedig nem csak drágább az általa biztosított egységnyi levegő, hanem kifejezetten környezetszennyező is.
  Létjogosultsága csak akkor van, ha van egy 2×2-es szobád, ami miatt nem akarod hűteni az egész házat, miközben a hűtőláda valahol árnyékban, a lakáson kívül található.

  Amikor a hülyeség párosul a meggyőződéssel, akkor születnek az ilyen mondatok: “Attól pedig mindenkit óva intenék, hogy klasszikus légkondira szórja el a pénzét”.

  Akinél a hűtőláda a lakáson belül van (vagyis ott adja le a lehűtött vízből elvont hőt) és közben ezt az “olcsó, környezetkímélő” megoldást alkalmazza, az pedig minősíthetetlenül agyhalott.

  Ti aztán környezetvédők vagytok a legjavából. Ezzel a cikkel sikerült hozzájárulnotok az atomreaktor szükségességéhez.