Kétszáz környezetkímélő Kravtex autóbusszal bővül a Volánbusz flottája idén

A Kravtex Kft. az év végéig, több ütemben 200 Credo Econell 12 típusú környezetkímélő, magyar gyártású autóbuszt szállít a Volánbusznak – közölte a Volánbusz csütörtökön az MTI-vel.

A közlemény szerint az erről szóló keretmegállapodást csütörtökön írta alá Kruchina Vince, a Volánbusz vezérigazgatója és Krankovics István, a Kravtex Kft. ügyvezető igazgatója. A kéttengelyes, alacsony belépésű, szóló (nem csuklós) járművek légkondicionáltak, elektronikus utastájékoztatási rendszerrel, fedélzeti kamerarendszerrel, kerekesszék és babakocsi elhelyezésére kialakított speciális férőhellyel és a felszállást segítő rámpával, valamint USB-csatlakozóval rendelkeznek – közölték. Az autóbuszokat a minél kevesebb károsanyag kibocsátással járó, hatékony és biztonságos üzemeltetés érdekében EURO6 emissziós előírásoknak megfelelő dízelmotor hajtja.

Felidézték: a Credo Econell 12 modellekből eddig mintegy 800 darab állt forgalomba az elmúlt években. A Kravtex több mint 2400 autóbuszt adott át a közlekedési társaságnak, legutóbb 2022 őszén 100 darab Credobus Inovell 12 modellel fiatalította a flottát.
A mosonmagyaróvári-győri gyártású buszok részaránya a hatezer darabos flottában meghaladja a 40 százalékot. A folyamatosan megújuló és korszerűsödő járműállományával a Volánbusz 2022-ben csaknem 540 millió utazást bonyolított le országszerte – írták. A MÁV-Volán-csoport jármű-fiatalítási programjának keretében – az eddig lezárt beszerzéseknek köszönhetően – 2205 új és újszerű autóbusz érkezett a Volánbuszhoz, és a társaság további 295 járműre rendelkezik aláírt beszerzési megállapodással – olvasható a Volánbusz közleményében.

Nyilvános beszámolója szerint a győri székhelyű Kravtex 2021-ben közel 31 milliárd forint árbevétellel zárt a 2020-as 10 milliárd forint után. Adózott eredménye eközben 3 milliárd forintról 8,8 milliárd forintra nőtt. A mosonmagyaróvári Kühne árbevétele a 2020-as 5,9 milliárd forintról 2021-re 6,2 milliárd forintra emelkedett, nyeresége a vizsgált időszakban 1,7 milliárd forintról 1,3 milliárd forintra csökkent.

Ajánlott tartalom

Stílus és funkció – Antikolt térkövek a kerttervezésben

A kertek tervezése során a növények telepítésén van a legfőbb hangsúly, de a térkövek jól átgondolt alkalmazása is számtalan lehetőséget nyújthat. Olyan lehetőségeket rejtenek, amelyekkel megújíthatjuk kerti élettereink megjelenését, és egységes stílusban, új funkciókkal bővíthetjük a környezetet.