Tatabányán az önkormányzat idén 200 millió forinttal támogatja a lakótelepi házak távfűtésének korszerűsítését, ez mintegy kétezer lakásban teszi lehetővé a szabályozható és mérhető fűtés kialakítását - tájékoztatta a beruházást irányító nonprofit szervezet vezetője az MTI-t.

Kétszázmilliós fűtéskorszerűsítési program Tatabányán

Tatabányán az önkormányzat idén 200 millió forinttal támogatja a lakótelepi házak távfűtésének korszerűsítését, ez mintegy kétezer lakásban teszi lehetővé a szabályozható és mérhető fűtés kialakítását – tájékoztatta a beruházást irányító nonprofit szervezet vezetője az MTI-t.

A társasházak számára egyszerűsített pályázat készült, a szükséges önerő 25 százalékos lesz. Egy átlagos, négy radiátoros tömblakásban a tulajdonosnak 34.000 forintot kell fizetni a korszerűsítésért, amely költségosztók és a hőmérsékletet érzékelő radiátorszelepek felszereléséből áll – tette hozzá Moskovics Krisztina.
Tatabányán 22.000 lakásban biztosít távfűtést az önkormányzati tulajdonú Komtávhő Zrt., a társaság többéves mérései alapján a korszerűsítés következtében átlagosan 25-35 százalékkal csökkenthető a távhőszámla.

Ajánlott tartalom

Az ökoház többet jelent egy hőszivattyúnál és megújuló energiaforrásoknál

Az ökoház többet jelent egy modern berendezésekkel, például hőszivattyúval, szolárpanelekkel és energiavisszanyeréssel ellátott épületnél. Átgondolt projektet jelent, megfelelően kiválasztott építőanyagokkal és energiatakarékos megoldásokkal, amelyek hozzájárulnak a hőveszteség csökkentéséhez. Nézzük meg alaposabban, hogy miként befolyásolják mindezek a ház ökológiai jellemzőit