Tatabányán az önkormányzat idén 200 millió forinttal támogatja a lakótelepi házak távfűtésének korszerűsítését, ez mintegy kétezer lakásban teszi lehetővé a szabályozható és mérhető fűtés kialakítását - tájékoztatta a beruházást irányító nonprofit szervezet vezetője az MTI-t.

Kétszázmilliós fűtéskorszerűsítési program Tatabányán

Tatabányán az önkormányzat idén 200 millió forinttal támogatja a lakótelepi házak távfűtésének korszerűsítését, ez mintegy kétezer lakásban teszi lehetővé a szabályozható és mérhető fűtés kialakítását – tájékoztatta a beruházást irányító nonprofit szervezet vezetője az MTI-t.

A társasházak számára egyszerűsített pályázat készült, a szükséges önerő 25 százalékos lesz. Egy átlagos, négy radiátoros tömblakásban a tulajdonosnak 34.000 forintot kell fizetni a korszerűsítésért, amely költségosztók és a hőmérsékletet érzékelő radiátorszelepek felszereléséből áll – tette hozzá Moskovics Krisztina.
Tatabányán 22.000 lakásban biztosít távfűtést az önkormányzati tulajdonú Komtávhő Zrt., a társaság többéves mérései alapján a korszerűsítés következtében átlagosan 25-35 százalékkal csökkenthető a távhőszámla.

Ajánlott tartalom

Módosítottak két energiahatékonysággal kapcsolatos rendeletet

Módosította a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) két energiahatékonysággal kapcsolatos rendeletét, új elemekkel bővül az energiahatékonyság-javító intézkedések elszámolását segítő EKR-katalógus, és egyszerűsödik a nagyfogyasztók által kötelezően telepítendő almérőkkel kapcsolatos szabályozás.