Kétszázötven kilogramm döglött halat emeltek ki egy sanghaji folyóból

Kétszázötven kilogramm döglött halat emeltek ki Sanghaj egyik folyójából – jelentette a helyi média hétfőn. A haltetemekre alig egy hónappal azután bukkantak, hogy több mint 16 ezer sertés tetemét halászták ki egy sanghaji folyóágból.

Helyi sajtóértesülések szerint Szungcsiang kerület egyik folyójából csaknem egy hete döglött halak tömegét sodorta partra a víz. A lakosok panasza nyomán a hatóságok több mint 250 kilogramm elpusztult állatot halásztak ki a vízből, és gyűjtöttek össze a partokon.  Március elején ugyanebben a kerületben figyeltek fel először a döglött sertésekre is, a két esetnek ugyanakkor – hangoztatják a hatóságok – nincs köze egymáshoz, azok két külön folyót érintenek. Egyelőre nem tudni, mi okozta a halak elhullását, de elképzelhető, hogy orvhalászok áramütéssel pusztították el őket – írja a Shanghai Daily napilap a helyiek véleményére hivatkozva.

Ajánlott tartalom

A mérések szerint növekszik a mikroműanyagok mennyisége a Tiszában

A Szegedi Tudományegyetem harmadik éve folyó kutatásai szerint növekszik a mikroműanyagok mennyisége a Tiszában, a szennyezés elsősorban kommunális eredetű - közölte a felsőoktatási intézmény közkapcsolati igazgatósága az MTI-vel.