Kevesebb etanolt, több cukrot termelnek

A nyersolaj árának csökkenése miatt visszaesett az etanoltermelés Brazíliában, az ültetvények tulajdonosai inkább cukrot készítenek a termésből a magasabb profit reményében.

Jelentősen visszaesett az etanoltermelés Brazíliában: az ország déli régióiban, ahol a legtöbb cukornád-ültetvény található, április és augusztus között a korábbi 19 millió liter helyett “csak” 12 millió liter etanolt állítottak elő. A visszaesés annak köszönhető, hogy idén jelentősen csökkentek az olajárak, míg a cukor világpiaci ára viszont jelentősen nőtt, így a termelők inkább újra a cukorgyáraknak adják el a terményt a magasabb profit reményében. A termelés visszaesésében azonban az is közrejátszik, hogy az intenzív művelés közben viszonylag kevés pénzt fektettek be a termelők a cukornád-ültetvényekbe, így a talaj nagy területeken kimerült és elsivatagosodott.

 

Csatlakozott már Facebook oldalunkhoz? Rajta!

Ajánlott tartalom

Milyen típusú alternatív energiájú járművek léteznek?

A nem hagyományos hajtású járművek piaca egyre szélesebb. Az elektromos autók mellett népszerűek a hibridek. Ha ilyen autót keresel, először is tudnod kell, mi a különbség a BEV, HEV, PHEV, MHEV, EREV vagy FCEV járművek között. Ezért megvizsgáljuk, milyen típusú elektromos és hibrid autók léteznek, és miben különböznek egymástól, viszont van még egy dolog, amire szeretnénk felhívni a figyelmedet, tarts velünk!