Kevesebb mint a felére csökkent a Veolia profitja

A francia Veolia Environnement, a világ egyik legnagyobb – saját becslése szerint piacvezető – környezetvédelmi és piaci tőkeértékre legnagyobb vízszolgáltató vállalata 405,1 millió eurós adózott eredményt jelentett tavalyról kisebbségi részesedések nélkül, ez kevesebb mint a fele a 2007-es, 927,9 milliós profitnak.

A tavalyi üzletmenetet jónak minősítették a beszámolóban, a profit csökkenését a német köztisztasági részleg értékleírása okozta. Ezért tavalyról is részvényenként 1,21 eurós osztalékot fizetnek, ugyanannyit, mint 2007 után. Idén jelentős költségcsökkentést és bevételt terveznek részesedések eladásából legalább egymilliárd euró erejéig.A bevétel 13,4 százalékkal 36,205 milliárd euróra emelkedett 31,932 milliárdról.

A Veolia Environnement környezetgazdálkodási ágazatai több mint tíz évvel ezelőtt, az 1990-es évek elején jelentek meg a magyar piacon. A Veolia Víz és az a Veolia Környezetgazdálkodási Szolgáltatások irányítása alatt álló érdekeltségek, valamint a Dalkia tulajdonában lévő Dalkia Energia összesített, 2006. évi árbevétele 244 millió euró volt utolsó adat szerint, a foglalkoztatottak száma meghaladta a 2800 főt. A csoport közlekedési-szállítási részlege, a Veolia Transport képviseleti irodát működtet Magyarországon.

Ajánlott tartalom

Csatornába öntött olaj miatt felfüggesztett börtönre ítéltek egy férfit Kecskeméten

Előkészítő ülésen egy év hat hónap felfüggesztett börtönre ítélt nem jogerősen a Kecskeméti Járásbíróság egy bajai férfit, aki 2019 decemberében a szennyvízcsatornába engedett két köbméter ásványolajat.