Keveseket zavar a zajszennyezés

Nehéz elképzelni, hogy egy városiasodott társadalomban nem okoz problémát a zajszennyezés. Mégis, egy kutatás szerint az amerikaiak 80 százaléka állítja, nem tapasztal igazán zavaró zajokat.

A zajszennyezéssel kapcsolatos kutatást a YouGov kutatóintézet végezte el, amelynek eredményei szerint a megkérdezettek 40 százaléka egyáltalán nem látja problémának a zajszennyezést. Bár a városi léttel számos zajforrás jár együtt, a megkérdezett amerikaiak alig 20 százaléka jelezte csak, érinti őket a probléma, 80 százalék azonban ennek ellenkezőjéről vallott. A zajforrásokra rákérdezve a kutatók azt tapasztalták, a legtöbb embert a közlekedési zajok zavarják. A válaszadók 54 százaléka említette az autók, 35 százalék a motorok, 31 százalék a szirénák hangját zavaró tényezőként. A közlekedésen túl 37 százalék panaszkodott hangos zenére és ugyanennyien az ugató kutyákra. 29 százalék jelezte, hogy kissé hangosak a szomszédai, míg 24 százalék az építkezési zajokra tett megjegyzést.

Ajánlott tartalom

Az EP jóváhagyta az EU közös agrárpolitikájának felülvizsgálatát

Az Európai Parlament strasbourgi plenáris ülésén jóváhagyta a közös agrárpolitika (KAP) felülvizsgálat, amelynek célja az uniós gazdák adminisztratív terheinek csökkentése, nagyobb rugalmasság bizonyos környezetvédelmi feltételeknek való megfelelés tekintetében - írta közleményében az uniós parlament szerdán.