Kevesli az EU az adatvédelmet a Facebookon

Tiltakozik az Európai Unió a Facebooknál a közösségi portál rendszerének friss módosításai miatt, amelyek lehetővé teszik a felhasználók profiljaiból származó egyes adatok szélesebb körű közzétételét.

A portál üzemeltetőjéhez írt levelükben az EU-tagországok adatvédelmi hatóságainak képviselői elfogadhatatlannak nevezték ezeket a változtatásokat, emlékeztetve arra, hogy a személyes adatok csak a felhasználók egyértelmű és szabad akaratból hozott beleegyezésével hozhatók nyilvánosságra.
A világszerte immár 400 milliós felhasználói körű Facebookról egyebek között gazdasági megfontolásból, például hirdetések terjesztésének érdekében igyekeznek személyes adatokhoz, információkhoz jutni.

Az illetékes uniós munkacsoport arra is kérte a közösségi portálok üzemeltetőit, hogy szabályozzák szigorúbban felhasználóik adatainak kezelését, különös tekintettel azokra az egyéb internetes oldalakra, amelyekre a felhasználók ellátogattak.

Ajánlott tartalom

Klímapolitikai Intézet: kevesebb elektromos hulladék keletkezne, ha a fogyasztókon és nem a gyártókon múlna

Sokkal kevesebb elektromos hulladék keletkezne, ha a fogyasztókon és nem a termékek gyártóin múlna; fogyasztó- és környezetvédelmi szempontból egyaránt aktuális probléma a tervezett elavulás - derül ki a Klímapolitikai Intézet és a Századvég együttműködésében készült reprezentatív kutatásból.