Ki a legnagyobb klímavédő?

Bár a görög futball-válogatott kiesett az Európa-bajnokság negyeddöntőjében, Hellász mégis nyert az idén nyáron egy európai trófeát, méghozzá az Európai Klímakupát.

Ezt a tavaly alapított díjat annak az országnak adják át, amelynek polgárai a legtöbbet teszik energiafogyasztásuk, és egyúttal környezetük szennyezésének csökkentésére. (Aiolus News) A kezdeményezés két szintű: minden országban megválaszthatják az év energia-takarékoskodóját (legyen az egyén vagy szűkebb közösség), és az egyes nemzeti győztesek versenyeznek egymással az európai elismerésért. Ez utóbbiban, a házi energia-felhasználásban legjobban takarékoskodó görög csapat diadalmaskodott, megelőzve a máltaiakat és a dánokat. A kupát, amelynek mottója: „minél nagyobb az energia-megtakarítás, annál nagyobb az esély a győzelemre”, Brüsszelben adták el a megújuló energia európai hetének keretében.

Ajánlott tartalom

Közel 60 ezren válaszoltak a zöld konzultációra

Nagy siker a zöld konzultáció: eddig mintegy 60 ezren válaszoltak a Közös ügyünk a zöldenergia elnevezésű online párbeszéd kérdéseire - mondta a HUMDA Magyar Mobilitás-fejlesztési Ügynökség Zrt. igazgatósági elnöke Siófokon szombaton.