Április 22-én a Schneider Electric, az energiamenedzsment globális specialistája is csatlakozik az immáron 20. alkalommal megrendezett, Föld Napja elnevezésű kezdeményezéshez.

„Ki mondta, hogy nem tudod megváltoztatni a világot?”

Április 22-én a Schneider Electric, az energiamenedzsment globális specialistája is csatlakozik az immáron 20. alkalommal megrendezett, Föld Napja elnevezésű kezdeményezéshez.

A nagy múltra visszatekintő mozgalom célja, hogy felhívja a figyelmet a bolygónkat pusztító emberi tevékenység hatásaira, úgymint az elsivatagosodás, az ózonlyuk növekedése, a savas esők pusztítása vagy a légszennyezés fokozódása. Bár nem csak ezen az egy napon kell a Föld sorsáért aggódnunk, a vállalat mindenkit arra bíztat, április 22-én tegyen valamit bolygónkért: ültessen egy fát, átgondoltabban használja az energiát, vagy válasszon alternatív közlekedési módot a munkába jutáshoz.

A Schneider Electric környezetbarát közlekedés melletti elkötelezettségét mutatja a vállalat szakértői közreműködése a Citroën első, sorozatban gyártott, kizárólag elektromos meghajtású autója, a C-Zéro kifejlesztésében. Ezt megelőzően a Renault-Nissan szövetség által gyártott elektromos autók energiamenedzsment mechanizmusainak kialakításában és a töltéshez szükséges infrastruktúra kiépítésének segítésében tett lépéseket a vállalat. A 2009-es koppenhágai klímacsúcson a Schneider Electric elektromos autókkal és energiahatékonyságot növelő felszerelésekkel látta el a konferenciának otthont adó Bella Centre-t, amelynek köszönhetően a 2007-es adatokhoz képest 20%-kal csökkent az épület szén-dioxid kibocsátása.

2050-re a jelen állapothoz képest 100%-kal több energiára lesz majd szükségünk, miközben a szén-dioxid kibocsátást a felére kell csökkentenünk. A Schneider Electric vallja, hogy az energia-felhasználás és az üvegházgáz-kibocsátás csökkentésének az energiahatékonyság a leggyorsabb és legolcsóbb módja. „Ezt az elvet mi magunk is követjük, amit mi sem bizonyít jobban, mint, hogy energiamenedzsment megoldásaink segítségével 2009-ben világszerte 44.089 tonnával csökkentettük gyáraink és irodáink szén-dioxid kibocsátását. A Schneider Electric egy olyan világot képzel el, ahol minden eddiginél hatékonyabbak lehetünk, miközben sokkal kevésbé használjuk ki bolygónkat, a Földet” – nyilatkozta Stefan Nordenfors, a Schneider Electric magyarországi vezérigazgatója.

Ajánlott tartalom

Április 22. és 26. között rendezik meg a Kárpát-medencei Fenntarthatósági Témahetet

Idén április 22. és 26. között rendezik a Kárpát-medencei Fenntarthatósági Témahetet, amelynek célja a fenntarthatóság üzenetének elterjesztése iskolai keretek között - közölte az Alapértékek Nonprofit Kft. csütörtökön az MTI-vel.