Kicsi, okos és környezetbarát. Mi az?

Soha nem volt ekkora ambíció az elektromos járművek gyártóiban, mint mióta Obama kijelentette, hogy 2015-ben Amerika útjain egymillió elektromos autót szeretne látni.

  Világszerte egyre több elektromos autó tervével állnak elő, a legutóbbi csodatalálmány a MiraQua névre hallgat.
Az apró termetű elektromos autó nem csak a parkolást könnyíti meg, de teljesen kibocsátásmentes is. Tervezésénél a környezetvédelem mellett a stílusosságra is odafigyeltek; ajtói nem oldalt, hanem elől, és hátul nyílnak. A Chaoyi Li, kínai designer tervei alapján készült MiraQua elsődlegesen a kínai és az ausztrál utak forgalmát hivatott csökkenteni, és ha ezen a piacon sikeres lesz, terjesztenék az egész világban. A kisautó kategóriájában is különlegességnek számít a kerekekbe épített motorral, és elektromos jelekkel való kommunikációjával. Belső tere pedig mindössze 1,9×0,6 méteres. ivel az autó egész eleje felnyitható, a hátsó teret is könnyedén el lehet érni például nagyobb dolgok pakolása közben. Apró termete és ésszerűsége miatt remélhetőleg a városlakók kedvence lesz. A tény, hogy zéró kibocsátással működik csak hab a tortán.

Ajánlott tartalom

Riasztó képet mutat a magyar serdülők egészségmagatartása

Kedvezőtlen étkezési és fizikai aktivitási szokások, romló szerhasználati és egészségiállapot-mutatók, de javuló tendenciák is megfigyelhetők a magyar iskolások körében – állapítják meg az ELTE PPK kutatói legutóbbi felmérésük alapján. A vizsgálat a WHO-val és hazai partnerként a Heim Pál Országos Gyermekgyógyászati Intézettel együttműködésben zajlott, az „Iskoláskorú gyermekek egészségmagatartása” nemzetközi kutatás részeként.