Kicsi, okos és környezetbarát. Mi az?

Soha nem volt ekkora ambíció az elektromos járművek gyártóiban, mint mióta Obama kijelentette, hogy 2015-ben Amerika útjain egymillió elektromos autót szeretne látni.

  Világszerte egyre több elektromos autó tervével állnak elő, a legutóbbi csodatalálmány a MiraQua névre hallgat.
Az apró termetű elektromos autó nem csak a parkolást könnyíti meg, de teljesen kibocsátásmentes is. Tervezésénél a környezetvédelem mellett a stílusosságra is odafigyeltek; ajtói nem oldalt, hanem elől, és hátul nyílnak. A Chaoyi Li, kínai designer tervei alapján készült MiraQua elsődlegesen a kínai és az ausztrál utak forgalmát hivatott csökkenteni, és ha ezen a piacon sikeres lesz, terjesztenék az egész világban. A kisautó kategóriájában is különlegességnek számít a kerekekbe épített motorral, és elektromos jelekkel való kommunikációjával. Belső tere pedig mindössze 1,9×0,6 méteres. ivel az autó egész eleje felnyitható, a hátsó teret is könnyedén el lehet érni például nagyobb dolgok pakolása közben. Apró termete és ésszerűsége miatt remélhetőleg a városlakók kedvence lesz. A tény, hogy zéró kibocsátással működik csak hab a tortán.

Ajánlott tartalom

Barangolást szerveznek Ipolytarnócon a föld napja tiszteletére

Miocén parki barangolást szerveznek április 20-án, szombaton az Ipolytarnóci Ősmaradványok Természetvédelmi Területen, a résztvevők bejárhatják a geológiai tanösvényt, és megemlékeznek a Globális Geoparkok Hálózatának 20 éves évfordulójáról is - közölte az MTI-vel a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság csütörtökön.