Kiderült, hol építi következő gyárát a Tesla Európában

Már jó ideje beszélnek arról, hogy a tilburgi összeszerelő üzem mellé a Tesla felhúzna még egy gyárat Európában. Most kiderült hol szeretné Elon Musk felépíteni a következőt.

Mivel a holland egység jól el tudja látni a nyugat-európai országokat, egy közép-európai helyszín tűnt ideálisnak. Szó volt arról, hogy akár Magyarország is egy lehet a potenciális helyszínek közül, ám a legfrissebb hírek szerint nem kishazánkban lesz az új Tesla gyár. Többször kérdezték Elon Muskot, a kaliforniai villanyautó-gyártó vezetőjét az új európai gyár helyszínéről. Egészen múlt hétig nem mondott semmi konkrétumot, ám most megtört a jég, Twitter oldalán reagált a kérdésre. Tweetjében azt írta, hogy az európai Gigafactory helyszínét illetően Németország tűnik a legvalószínűbbnek, azon belül is a német-francia határ, hogy közel lehessen a Benelux államokhoz. Annyi viszont minden esetre pozitív, hogy ha a Teslának nem is, az Audinak viszont mindenképpen rajta van Magyarország a villanyautós térképén, hiszen július 24-én indul meg Győrben a villanymotorok sorozatgyártása, írta zoldautok.hu.

 

Ajánlott tartalom

Májusban 63 százalékkal nőtt az újonnan forgalomba helyezett zöldautók száma Magyarországon

Az európai autógyártók szakmai képviseleti szervezetének (ACEA) adatközlése szerint az elmúlt hónapban a viszonylag kis darabszámokat produkáló Horvátország és Málta után, Dániával holtversenyben a kontinensen a harmadik legnagyobb arányban, 63 százalékkal nőtt az újonnan forgalomba helyezett zöldautók száma Magyarországon - tette közzé az Energiaügyi Minisztérium csütörtökön a Facebook oldalán.