Kié Közép-Amerika legnagyobb szélparkja?

Panamáé mostantól Közép-Amerika legnagyobb szélparkja. A Penonomé Park, amely 150 kilométerre délnyugatra található a csatorna-ország fővárosától, Panama Citytől, 220 MW teljesítményű, és az ország lakossága 7%-ának, mintegy félmillió embernek energiaszükségletét képes ellátni. (Aiolus News)

Az erőművet, amelyet maga a köztársasági elnök, Ricardo Martinelli avatott fel, 445 millió dolláros költségvetéssel készült, évente 145 ezer tonna kőolajnak megfelelő szennyezéstől óvja meg a légkört. Panama nem rendelkezik saját kőolajforrásokkal, az ország energiaigényeit elsősorban vízi és geotermikus erőművek elégítik ki.  A Penonomé szélpark a jövő év elején lép működésbe teljes kapacitással.

Ajánlott tartalom

Fenntarthatóság a zsalutechnológiában is

A közel két évtizede létező környezetbarát, számtalanszor újrahasznosítható műanyag zsaluhéjak feltalálója és gyártója, a piacvezető Meva, új regionális szolgáltatási központja is a fenntarthatósági alapelvek mentén kezdte meg működését Dunakeszin. Az üzemben környezetbarát csúcstechnológiával végzik majd a zsalukarbantartást, –javítást és –tisztítást.