Kiefer Sutherland szerint a nyolcadik évad alatt is zöld marad

2007 végén, a FOX producerei is felismerték, hogy mostanában sajnos nem a környezettudatosság az első szó, mely az eszünkbe jut, a filmgyártás hallatán. Sokkal inkább a gonosztevő : a szén-dioxid-kibocsátás.

A színfal mögötti változások célja az volt, hogy a televíziós műsorgyártást egy fenntarthatóbb irányba tereljék, valamint hogy csökkentsék a sorozat szén-dioxid-kibocsátását. A tavalyi, 7. évad során a show sikeresen csökkentette a szén-dioxid-kibocsátását, több mint 43 százalékkal. A 8.évaddal kapcsolatosan Kiefer Sutherland elmondta, hogy jó úton haladnak az elkezdett úton.

„A 4. évad gyártása környékén az volt a célunk, hogy úgy forgassuk le a sorozatot, hogy közben nem hagyunk ökológiai lábnyomot.” – fejtette ki Sutherland a Mother Nature Networknek. –„Nem tudom, hogy ez lehetséges-e, mert vezetnünk kell a munkába, de minden általunk használt teherautó hibrid. Már most is jelentős javulást könyvelhetünk el, ahhoz képest, ahol az első évad idején tartottunk.”

Reméljük, a 8.évad idejére is átmentenek pár hasonló javítást. Amellett, hogy kiemelten foglalkoznak a világítás és mindennemű elektromos berendezés kérdésével, a produkció biodízellel működteti a generátorokat és a forgatáshoz használt járműveket is. Megújuló energiaforrások (szél-, víz-és napenergia) használatával generálnak villamos energiát. Az alacsony károsanyag-kibocsátású hibrid járműve flottája majd’ 5000 liter üzemanyagot takarít meg.
Jó látni, hogy a FOX továbbra is a fenntartható filmgyártás elkötelezettje!

Ajánlott tartalom

Újra lehet pályázni az elektromos kerékpárok vásárlásának támogatására

Hétfőtől negyedik alkalommal nyílik meg az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) elektromobilitást ösztönző pályázata, amely eddig már több mint 2200 elektromos kerékpár kedvezményes megvásárlását segítette, hozzájárulva ezzel a Klíma- és Természetvédelmi Akciótervben meghatározott célok eléréséhez - jelentette be Steiner Attila körforgásos gazdaság fejlesztéséért, energia- és klímapolitikáért felelős államtitkár az ITM vasárnap az MTI-hez eljuttatott közleménye szerint.