Kim Dzsongun utasítást adott a kutyák elkobzására Észak-Koreában

A kapitalista társadalom romlott, dekadens trendjének nevezte a kedvtelésből tartott kutyákat az észak-koreai vezető.

A burzsoá társadalmak szórakozásának nevezte Kim Dzsongun a kutyatartást, ezért betiltotta azt Észak-Koreában – adta hírül a dél-koreai The Chosunilbo. A lap szerint még júliusban hozta meg a kutyák elkobzására vonatkozó döntését az észak-koreai vezér, aki szerint, “akik csupán kedvtelésből tartanak kutyát, azok a burzsoá ideológia által teremtett romlott trendet követnek”. A forrás elmondása alapján “a hatóságok azonosították azokat a háztartásokat, ahol házi kedvencként tartanak kutyát, és arra szólították fel őket, hogy adják át őket, különben erőszakkal kobozzák el az állatokat, majd elaltatják őket.” A kutyák egy része államilag fenntartott “állatkertekbe” kerül, vagy akár éttermeknek adják el.

A lap szerint elsősorban Phenjan elitjét érinti a korlátozás. Kim Dzsongun szerint a “hétköznapi emberek disznót és egyéb haszonállatot tartanak, ám a magas beosztású hivatalnokok és a gazdagok házi kedvencként dédelgetik a kutyájukat, ami nem helyes”. A The Chosunilbo szerint az is előfordulhat, hogy levágják a kutyákat és élelmiszerként adják el, Észak-Koreában ugyanis a nemzetközi szankciók és a koronavírus következtében összeomlott kereskedelem miatt országos éhínség ütötte fel a fejét. A lap állítása szerint, ugyan nem mondhatnak ellent a diktátornak, de többen felháborodásukat fejezték ki a döntés ellen, írta a kutyabarat.hu. 

100.000 Ft-ból napelemes rendszer Európai Uniós támogatással?Kérjen itt ajánlatot. 5 perc alatt személyre szabott ajánlatot kap (x)

Ajánlott tartalom

Évente akár 50 ezer forintot lehetne spórolni az élelmiszerek tudatos felhasználásával

Azon túl, hogy egy átlagos magyar család évente akár 50 ezer forintot spórolhatna a tudatos, otthoni élelmiszer-gazdálkodással, a jelenlegi pazarlás komoly környezeti problémát is okoz a világban - közölte a Klímapolitikai Intézet kedden az MTI-vel.