Kínában robban az elektromos autók piaca?

Alan Mulally, a Ford Motor Company igazgatója, nemrég közölte a Bloomberg Newsnak, hogy a cég fontolóra veszi az elektromos autók gyártását Kínában.

Ezt a kínai partnerükkel, a Changan Automobile Group-al karöltve képzelik el. A Ford az egyik meghatározó autógyártó cég Kínában, de eddig elektromos autókat nem készítettek az országban. Mondjuk az első elektromos autójukat is csak 2012-ben fogják elkezdeni árusítani Amerikában. A kínai kormány bejelentette, hogy szeretné csökkenteni az éves gázkibocsátást, ezért olyan cégek, mint a Daimler AG és a General Motors már be is jelentették az elektromos autók gyártását az országban. A Ford eladási mutatója 11 %-kal nőtt idén Kínában, globálisan pedig 50 %-kal szeretnék növelni az eladásokat 2015-re. Mulally magabiztosnak tűnik, hogy ez a megfelelő lépés a cégnek a jövőre nézve. “A legfontosabb dolog az üzleti világban, hogy a gyártást a valós kereslethez igazítsuk, és profitot termeljünk.” – mondta Mulally.

Ajánlott tartalom

Februárban megcsappant az elektromos autók eladása

Februárban 10,1 százalékkal nőtt éves összevetésben a forgalomba helyezett új autók száma az Európai Unióban. A legnépszerűbb választás továbbra is a benzinüzemű kivitel volt, a második legnépszerűbb pedig a hibrid-benzines. Az akkumulátoros elektromos autók részesedése februárban nem változott az egy évvel korábbihoz képest, elmaradt viszont a tavalyi átlagtól.