Több mint 800 érdekes és látványos fotó érkezett a tavaly tavasszal meghirdetett ÖKO-Pixel környezetvédelmi fotópályázatra.

Kiosztották az ÖKO-Pixel fotópályázat díjait

Több mint 800 érdekes és látványos fotó érkezett a tavaly tavasszal meghirdetett ÖKO-Pixel környezetvédelmi fotópályázatra.

Szerette volna elérni, hogy mindenki járjon nyitott szemmel a világban, fedezze fel a természet szépségét, értékeit, jelenségeit, vegye észre a felelőtlenül hátrahagyott hulladékkupacokat is, azaz ne menjen el a jó és a rossz példák mellett, hanem fotózza le és ossza meg másokkal ezeket.

Az ÖKO-Pack Nonprofit Kft. és a Greenfo.hu Zöld Hírportál „ÖKO-Pixel” fotópályázata kiemelkedően magas részvétel mellett zajlott, a legszebb képek most a HUMUSZ házban tekinthetőek meg január 15-ig. A pályázat kiírói ma, a kiállítás helyszínén – nagy érdeklődés mellett – kihirdették a pályázat nyerteseit és átadták a díjakat.

A legötletesebb, legszebb felvételek készítői a zsűri döntése alapján:

Sarmasági Kende – Mit rejt a susnyás?
Rakó Alex – Urbán kökörcsin
Dobrovits Ádám – Nincs hazaút

A képek megtekinthetők a www.hulladekboltermek.hu oldalon.

A fiatal nyertesek Lomo fényképezőgépet kaptak, a 18 év feletti nyertesek szakvezető kíséretében részt vehetnek a Kőrös-Maros Nemzeti Park tavaszi fotótúráján, érintve pár védett területet és botanikai kuriózumot! Az a fotós, akinek a képe a legtöbb szavazatot kapja, 1 éves National Geographic előfizetést kap ajándékba.

A díjakat Scodnik Kinga, a Ma és Holnap c. folyóirat szerkesztőbizottságának tagja adja át.

Az ÖKO-Pixel fotópályázat zsűri tagjai voltak:
Scodnik Kinga, a Ma és Holnap c. folyóirat szerkesztőbizottságának tagja,
Somos Béla, az ÖKO-Pack Nonprofit Kft. hulladékgazdálkodási szakértője,
Móricz Simon fotográfus,
Sarkadi Péter újságíró, fotós és a Greenfo.hu Zöld Hírportál főszerkesztője.

ÖKO-PIXEL KIÁLLÍTÁS
2011. január 10-15.
Humusz Ház, 1111 Budapest, Saru u. 11.
 
További információk:
Kosztolni Katalin
ÖKO-Pack Nonprofit Kft.
okopixel@gmail.com

Ajánlott tartalom

Figyelem: Sok használt növényvédő gép tanúsító matricája lejárhatott a közelmúltban

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) figyelmezteti a növényvédő gépet üzemeltető termelőket, hogy a kötelező felülvizsgálati rendszer bevezetése óta már másodszor volt esedékes az 5 évnél idősebb gépek 3 évente kötelező műszaki felülvizsgálata. Ha egy permetezőgép nem felel meg az előírásoknak, a hatóság a munka beszüntetésére kötelezheti a gazdálkodót, valamint pénzbírságot is kiszabhat.