Kiüti a hőség a Nissan Leaf akkumulátorát

A Nissan Leaf arizonai vevői arra panaszkodnak, hogy a helyi, forró időjárás miatt gyorsabban merül a villanyautó akkumulátora. A japán gyártó vizsgálja az eseteket.

Elégedetlenek a Nissan Leaf akkumulátorával az arizonai vevők. Öten is hivatalos panaszt nyújtottak be a gyártóhoz arra hivatkozva, hogy az elektromos motort tápláló áramforrás az ígértnél jóval gyorsabban veszít kapacitásából az államot jellemző forró időjárási körülmények között, írja az origo.hu. Az egyik vásárló egy feltöltéssel már csak 70 kilométert tud megtenni a tavalyi 145 helyett, míg egy másik vevő szerint az akkumulátor állapotát jelző 12 LED közül három már egyáltalán nem világít. Hasonló panaszok más, az átlagosnál melegebb időjárású államokban sem ritkák, Texasból és Kaliforniából is érkeztek ilyen jelzések.

A Nissan hivatalos állásfoglalásában az áll, hogy tud a problémáról, külön-külön tanulmányozza az eseteket és gyűjt adatokat a vásárlók tapasztalatairól. A japán gyártó állítja, hogy a Leaf akkumulátora öt év használat után is nyolcvanszázalékos állapotban marad, minden kapacitásvesztéssel kapcsolatos esetet elszigeteltnek tart. Ugyan a Nissan elismeri, hogy a nagy hőség “nem barátja” az akkumulátoroknak, az országban forgalmazott Leafek telepeit nem tartotta szükségesnek hőmérséklet-szabályzó rendszerrel felszerelni. Ennek hiánya miatt már két évvel ezelőtt is kapott jelzéseket a Nissan. Amerikában csak a Leaf akkumulátorának teljesítményére vállal garanciát a Nissan, a kapacitásra nem.

Ajánlott tartalom

A BMW Group tervezőmérnökei bemutatják a Neue Klasse minden érzékszervet átható élményét

A milánói Salone del Mobile dizájnhét keretében a müncheni központú vállalatcsoport reflektorfénybe gurítja a jövő holisztikus vízióját.

Nincs hozzászólás

  1. A tervezés ezt célozta.
    Nem szabad ütőképes e autó akkut piacra dobni.
    Ez az egész achilles sarka..
    Ki kezében is van a nissan?
    Ja igen a …bank.
    És az nem Rockefeller tulajdon?
    És a standard oil ?
    Az is Rockefeller?
    Nem,ne a multik kezéből kell kiütni a vezetést,csak kézbe venni a sorsunk,és átlátni a szitán.A föld anya az akin a millio sebet ejtjük ezzel az olaj játékkal.Mi is belőle élünk,ha elpusztítjuk,belehalunk.
    Csontvári K Tivadar kérdése volt jó 110 éve:”ki adott engedélyt az embernek,hogy a földből bármit is kibányásszon?”
    Szeretettel,de határozottan továbbra is:
    Változást Követelünk!