Klímacsúcs – Meghosszabbíthatják a tanácskozást

Valószínűleg az eredetileg tervezettnél tovább tart a koppenhágai ENSZ klímakonferencia, amely hivatalosan pénteken ér véget.

A dpa német hírügynökség értesülései szerint a házigazda dán delegáció tagjai pénteken azt hangoztatták, hogy “a találkozónak nincsen meghatározott időponthoz kötött vége”, a The New York Times című lap pedig online kiadásában ugyancsak pénteken azt írta, hogy akár vasárnapig is eltarthat a tárgyalássorozat.
A december 7-én kezdődött klímakonferenciát eredetileg 12 naposra tervezték. A dán fővárosban zajló tanácskozás az ENSZ eddigi legnagyobb szabású éghajlatváltozási értekezlete. Az általános felmelegedés elleni harc összehangolását célzó konferencián 11 és fél nap elteltével még nem sikerült megállapodásra jutni.

Ajánlott tartalom

Romániában több mint negyven madárfajt fenyeget a kihalás veszélye

Románia több mint negyven madárfaját a kihalás fenyegeti, további csaknem harminc pedig mérsékelten fenyegetettnek minősül - közölte kedden a Román Madártani Egyesülettel (SOR) és a Milvus Csoport Madártani és Természetvédelmi Egyesület.

Nincs hozzászólás

  1. Ebben a jelenlegi helyzetben szerintem nincs sok eselye a tenyleges megallapodasnak es az ellenorizhetosegnek, ahogyan Obama mondja. Amikor azt mondta, hogy amerika egyedul is folytatja az erofesziteseket, a muszaki klimavedelemre gondolt. Be kellene latni, hogy mas realis esely rovidtavon nincs, pedig rovidtavon kell cselekedni, mikozben folytatni kell az eddigi erofesziteseket is.