Kőbányában épül egy kínai luxushotel

Az elhagyott kőbányák nem tartoznak a legszebb helyek közé, ritkán tudják úgy hasznosítani ezeket a helyeket, hogy turisztikai látványosságok legyenek, és még pénzt is termeljenek. Egy kínai tartományban úgy tűnik, sikerült megtalálni a megoldást, luxushotelt építenek egy régi kőbányába.

Az 528 millió dolláros beruházással egy sok emeletes épületet húznak a völgybe. A Songjiang Shimao Hotel egy nagyobb beruházás és rendezési terv egyik eleme, a végső cél, hogy élményparkot alakítsanak ki a területen, írja az index.hu.

A hotelt egy brit cég, az Atkin tervezte. Azt akarták, hogy a hotel belesimuljon a környezetébe, és a terveket nézve, ez sikerült is. A hotel csak a bánya felől látható, a fennsíkról érkezve nem tűnik fel a látogatónak, hogy egy viszonylag magas épület van a mélyben.

A létesítményt környezetbarát módon építik meg, természetes energiaforrással, füvesítéssel és fákkal beültetett teraszokkal. A 19 emeletből kettőt a víz alá terveznek akváriumszerű falakkal. A tervek szerint a hotel 2015-ben nyílik meg, egy éjszaka ára 300 dollár körül lesz benne.

Ajánlott tartalom

Brüsszeli döntés: kötelezővé tették a napelemek telepítését az épületekre

Az Európai Parlament jelentős lépést tett az energiahatékonyság és a zöld átmenet felé, elfogadva az uniós napenergia-szabványt.