Kollégiumfejlesztés Egerben 230 millió forintból, napelemeket is felszerelnek

Az egri önkormányzat több mint 230 millió forintos beruházással korszerűsíti a Szilágyi Erzsébet Gimnázium kollégiumát, amely 330 tanulónak nyújt otthont – tájékoztatta a projekt kommunikációs vezetője pénteken az MTI-t.

Bérczessy András közölte: a város annak ellenére vállalja a 2009-ben beadott pályázat nyomán megvalósuló fejlesztést, hogy az intézmény az év eleje óta a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ irányítása alatt működik. A 233 millió forint értékű beruházás megvalósításához 210 millió forintnyi támogatást nyert el az önkormányzat az Új Széchenyi Terv keretében. A munkálatok keretében korszerűsítik az épület infrastruktúráját, gépészeti és elektromos rendszerét, hőszigetelik és akadálymentessé teszik az ingatlant. Kicserélik az ajtókat és ablakokat, napelemeket szerelnek a tetőre, a kollégium sportpályája pedig új burkolatot és világítást kap. Bérczessy András elmondta, hogy a tanulást segítő korszerű eszközöket is beszereznek. A beruházás műszaki átadását ez év augusztusára tervezik.

Ajánlott tartalom

Növelni kell az energiahatékonyságot

A magyar gazdaság versenyképességének egyik kulcsa az energiahatékonyság növelése - erről Juhász Edit, a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) elnöke beszélt egy konferencián az MTI-nek küldött közlemény szerint.