Komoly következmények: árvizek és földcsuszamlások vannak Szlovéniában

Árvizeket és földcsuszamlásokat okoz a heves esőzés Észak-Szlovéniában és a tengermelléki, Primorska régióban – közölte a helyi sajtó vasárnap.

Az északi régióban, Bledben, Kranjban, Zirovnicában és Kamnikban elárasztott épületek miatt kellett riasztani a tűzoltókat, Bohinj térségében pedig egy átszakadt folyó földcsuszamlásokat okozott. Kranj városában az éjszaka folyamán az erős szél megrongált egy transzformátorállomást, néhány háztartás áram nélkül maradt. A tengermelléki, Primorska régió északi részein néhány utat elöntött a víz, az erős széllökések pedig fákat csavartak ki. Piran és Izola tengerparti városokban a tenger elöntötte a partvidék alacsonyan fekvő területeit. A bóra szél pedig a közlekedésben okozott fennakadásokat. A környezetvédelmi ügynökség jelentése szerint az eső a nap közepére eláll, és az égbolt kitisztul, ugyanakkora a Vipava, a Savinja, a Száva, a Kolpa és a Krka folyó továbbra is árad. Az időjárás várhatóan a jövő héten stabilizálódik.

Ajánlott tartalom

Bizakodóbbak a magyar vállalatvezetők, mint egy évvel ezelőtt

A magyarországi vezérigazgatók 54 százaléka a globális, 60 százaléka a hazai gazdaság növekedési ütemének javulásában is bízik 2024-ben a tavalyi rekord pesszimista év után - derül ki a PwC 13. alkalommal elkészített magyarországi vezérigazgatói felméréséből.