Komplett napelemes rendszer 500 ezerért, jöhet?

Az amerikai gyártó csomagját Németországban már árulják.

Hibrid napelemes rendszerek akkumulátorral, elérhető áron. Kalkuláljon itt ingyenesen! (x)

A Zendure nevű amerikai akkumulátoros startup új AIO 2400 csomagja két 800 watt teljesítményű napelemet, egy 800 wattos mikroinvertert, egy 2,4 kilowattórás plug-and-play tárolórendszert és egy menedzsmentplatformot tartalmaz – számol be a PV Magazine. Az integrált csomag egy teljes erkélynapelemes rendszert tartalmaz. Az erkélynapelemek egyes országokban, így a szomszédos Ausztriában az elmúlt időszakban elképesztő népszerűségre tettek szert. Ezen eszközök igen kis teljesítményűek, jellemzően egy-egy háztartási gép energiaszükségletét képesek ellátni, cserébe olcsók, könnyen, akár online és fizikai üzletekben is beszerezhetőek, ráadásul pofonegyszerűen, szakértői segítség nélkül telepíthetőek, jellemzően csak be kell dugni őket a konnektorba. Használatuk itthon egyelőre tilos, de a jelek arra utalnak, hogy hamarosan engedélyezni fogják telepítésüket Magyarországon is. Az AIO 2400 rendszer egy minden egyben megoldás. Két 800 watt teljesítményű napelemmodulból, egy 800 wattos mikroinverterből, egy plug-and-play tárolórendszerből és egy menedzsmentplatformból áll.

Az AIO 2400 intelligens alkalmazással rendelkezik MPPT-felügyelettel és rejtett kábelekkel, amelyekkel bármilyen környezetbe elegánsan integrálható. A csomag tartalmazza a vállalat ZEN+ Home akkumulátorát, amely 2,4 kilowattóra kapacitású, és 4000 ciklust kínál 80 százalékos, illetve 8000 ciklust 70 százalékos kapacitásig. Az AIO 2400 kiegészíthető Shelly CT-vel vagy intelligens konnektorral az intelligens teljesítményszabályozás érdekében, ami továbbfejleszti a ZEN+ Home-ot.

Az 1 wattos automatikus teljesítményszabályozással az AIO 2400 0 W-tól 1200 wattig állítható teljesítményt kínál, pontosan szabályozható 1 wattos lépésekben 100 watt felett járva, és 30 wattos lépésekben 31 watt és 99 watt között. A rendszer -20 Celsius-fokig működik, ami rugalmasságot biztosít a kültéri telepítésekhez. A Zendure jelenleg Németországban 1340 euróért (mintegy 530 ezer forintért) árulja csomagját.

Ajánlott tartalom

Az energiatárolás forradalmát hozhatja el egy új fejlesztés

Új szilárd elektrolitok segíthetnek az akkumulátorok következő generációjának.