Komposztálás az iskolaudvaron?

A Humusz Szövetség Komposztáló Programot hirdet minden budapesti telephelyű közoktatási intézménynek!

A projekt keretén belül, a Fővárosi Önkormányzat Környezetvédelmi Alapjának támogatásával 30 budapesti oktatási intézménynek (általános-, középiskola és gimnázium) 2-2 db komposztkeretet tudunk térítésmentesen biztosítani. A hulladék megelőzés és újrahasznosítás egyik legjobb módja a komposztálás. Komposztálás során a háztartási és kerti zöldhulladékok természetes módon lebomlanak. Növények számára értékes nyersanyag keletkezik a humusz, vagy más néven komposzt. A komposzt ásványi anyagokban gazdag, sötétbarna földszerű anyag, mely kiváló tápanyagként felhasználható cserepes növények átültetése során, vagy kerti növények tápanyag biztosítására. Fővárosi iskolák jelentős részében a mai napig nem megoldott a kerti és a zöldhulladékok komposztálása. Az udvaron felgyülemlett avart elszállítatják.

Az iskolai zöldhulladék komposztálás során a gyerekek mindennap megfigyeléseket tehetnek a komposztálással, természeti körfolyamatokkal kapcsolatban. Aktív résztvevői lehetnek a hulladékcsökkentésnek és újrahasznosításnak. A pedagógusok és az iskolai munkatársak segítségével a gyerekek olyan tanulási folyamatban vehetnek részt, amely segíti a környezettudatos szemléletük kialakulását. A projekt keretén belül, a Fővárosi Önkormányzat Környezetvédelmi Alapjának támogatásával 30 budapesti oktatási intézménynek (általános-, középiskola és gimnázium) 2-2 db komposztkeretet tudunk térítésmentesen biztosítani. A támogatásnak köszönhetően az oktatási intézmények egy ingyenes képzésen is részt vehetnek, ahol a komposztálás elméleti alapjain túl módszertani kérdésekkel is foglalkozunk, amelyek a pedagógusoknak adhatnak ötleteket, hogy milyen módon használhatják ki a komposztálás adta lehetőségeket a tanóráikon. Az eszközök átvételének feltétele tehát, hogy egy alkalommal az általunk szervezett (díjmentes) elméleti és módszertani képzésünkön részt vegyenek, amely a Humusz Ház Oktatótermében kerül megrendezésre.

Képzések helyszíne: Humusz Ház Oktatóterme
1111 Budapest, Saru u. 11.
Képzések időpontja: 2012. március 30. (péntek) 14.00-18.00
(a csütörtöki napra már nem áll módunkban jelentkezést elfogadni!)
A komposztkeretek átvételére a képzés után van lehetőség. Abban az esetben, ha ez nem megoldott, április 13-ig (péntek) van erre lehetőség a Humusz Ház nyitvatartási idejében, melynek feltétele, hogy a korábban megjelölt időpontban rész vegyenenek a képzésen.
Amennyiben programunk felkeltette az érdeklődését és szeretne csatlakozni, várjuk jelentkezését!
Jelentkezési határidő: 2012.február 24. (péntek)

Ajánlott tartalom

Pécs európai küldetési címkét kapott a klímasemlegességgel kapcsolatos erőfeszítéseiért

A klímasemleges és intelligens városokra vonatkozó uniós program keretében 23 város, köztük Pécs kapta meg az európai küldetési címkét a klímasemlegességgel kapcsolatos erőfeszítéseiért - közölte az Európai Bizottság csütörtökön.