Környezetbarát buszok lepik el az utcákat

Hamarosan környezetbarát buszok lepik el a nagy-britanniai Lincoln utcáit, kísérletet téve a szén-dioxid-kibocsátás, valamint a költségek csökkentésére.

Lincolnshire County Council együttműködik az üzemeltető Stagecoach vállalattal, így nem is olyan sokára tizenegy jármű érkezik a városba, melyek dízellel és kombináltan biometán gázzal működnek.
Ez jelentős megtakarítást jelent az üzemanyag-számlákra nézve, valamint nem utolsó sorban drasztikusan csökkenti a légkörbe jutó szennyező anyagok szintjét.

Anita Ruffle, a közlekedési vállalat stratégiai és fejlesztési igazgatója a következőket mondta:
„Ez az innovatív projekt tényleges előnyt jelent minden lakos részére… Az új buszokat nem csak olcsóbb lesz működtetni, de sokkal környezettudatosabb megoldást is jelentenek. A jelentősen alacsonyabb szén-dioxid-kibocsátás tiszta levegőt eredményez a helyi lakosság számára, emellett a zajszint is csökkenni fog. Ez különösen fontos, mivel a buszok közül sokat Lincoln forgalmas útvonalain használunk majd. Ez azt jelenti, hogy segítenek a város kulturális örökségének védelmében is, mely a turisztikai ipar javára válhat.”

Egy helyi környezetvédő, James Reeves szerint a próbaüzem fantasztikus hír volt: „Ez mind pozitív.”- mondta. –„Nagyon kedvelek minden olyan kezdeményezést, mely tisztábbá teszi belvárosunk levegőjét.”
Amennyiben minden a terv szerint halad, a tizenegy busz március végén áll munkába az angliai város utcáin.

Ajánlott tartalom

Több mint kétszáz cet vetődött partra Ausztráliában

Mintegy 230 cet vetődött partra az ausztráliai Tasmania nyugati partjainál található Macquarie közelében, néhány nappal azután, hogy több nagy ámbráscet tetemére bukkantak rá az állam délkeleti részén.