Környezetbarát és takarékos – Régi hőszigetelés megújítása bontás nélkül

A családi házunkon 15-20 évvel ezelőtt kicserélték a nyílászárókat kétrétegű hőszigetelt üvegre, és falait hőszigetelték 5 cm vastagságú EPS hőszigeteléssel. A ház kívülről szép, de azt érezzük, hogy évről évre növekszik a fűtésszámlánk. Tenni kell valamit, ez nem is kérdés.

A nyílászárókat aránylag könnyen kicseréljük, de aztán jön a nehezebb kérdés: mi legyen a homlokzattal? Bontsuk le, ami rajta van, és rakjunk fel vastagabbat?

Abban az esetben, ha a homlokzaton lévő hőszigetelés stabil, semmi esetre se bontsuk le, mert a bontási költség ugyanannyiba fog kerülni, mint az új rendszer felépítése! A házról lebontott szigetelés veszélyes anyagnak minősül, kizárólag az erre szakosodott hulladékkezelési telepekre vihetjük el, és adhatjuk le komoly összegekért!

De akkor mit csináljuk?

Válasszuk a Mapei Mapetherm EPS Plusz hőszigetelő rendszerét!

Mapetherm EPS Plus (8 cm + 15 cm) hőszigetelő rendszer lehetővé teszi, hogy a már meglévő maximum 8 cm vastagságú EPS szigetelésre maximum 15 cm vastagságú (akár grafitos) hőszigetelést rárakva, gyorsan, egyszerűen növelni tudjuk falaink hőtároló kapacitását. Mindezt bontás nélkül, rendszergaranciával!

A kivitelezés elején a Mapei alkalmazás technikusa a helyszínen térítésmentes szaktanácsot ad, megvizsgálja a meglévő homlokzatot, hogy az megfelelő fogadófelülete lesz-e a második rétegnek.

Az Ejot Kft.-munkatársa pedig egy ingyenes dübelkihúzási vizsgálatot követően egy jegyzőkönyvben tesz javaslatot az optimális dübel méretére és típusára.

Ha középület ilyen jellegű felújításán gondolkodunk, az erre szakosodott ellenőrzési hatósághoz (ÉMI) kell fordulnunk, ahol igazolnunk kell a meglévő rendszer minősítését. Ez után megkapjuk az engedélyt egy következő réteg hőszigetelő rendszer megépítésére, a Mapetherm EPS Plus-ra.

Partner hír

Ajánlott tartalom

Kötelező napelem telepítést írnak elő az új épületekre

A bécsi tartományi parlament megszavazta a bécsi építési szabályzat módosítását, amely kötelezővé teszi az új társasházaknál a napelemek használatát.