Környezetbarát kütyük James Bondnak

Hazánkban október 26.-án mutatták be a Skyfall-t, James Bond 23. (hivatalos) filmes kalandját. Ez lett minden idők legsikeresebb bemutatója a sorozat történetében, a kritikusok és a közönség körében is.

A karakterhez az évek során sok ikonikus jellemző társult: a Bond-lányok, a szmoking, a rázva nem keverve vodka-martini, és természetesen a szuperkütyük. Az előző két filmben Daniel Craig az utóbbit nagyrészt nélkülözte, a Skyfall-ban viszont újra bemutatkozik Q karaktere, aki mindig olyan szerszámokkal látja el a duplanullást, ami pont a következő küldetésben menti majd meg a biztos haláltól. Ennek örömére összeválogattuk a legjobb zöld járműveket és kiegészítőket, melyek egyetlen magára valamit adó szuperkém tárházából sem hiányozhatnak.

A kémeknek egyik legfontosabb feladata nem meglepő módon a kémkedés. Ehhez nyújt segítséget a Lockheed által gyártott HALE-D nevű zeppelin mely napelemmel működik, és 18 kilométer magasról képes megfigyelni egy nagyjából 1000 négyzetkilométeres területen. Ezzel gyakorlatilag egy teljes értékű műhold teljesítményére képes mozgékonyabban és energiahatékonyabban.

Lockheed Hale-D

A laza elegancia elengedhetetlen része James Bond karakterének, csakúgy, mint az, hogy minden filmben legalább kétszer körbeutazza a Földet. Mindkettőhöz jól illik a Seiko Astron napelemes karórája, mely beépített, alacsony energiafelhasználású GPS-szel is rendelkezik, így felismeri mind a 39 időzónát, és automatikusan átállítja magát.
Seiko Astron

Az igazi Bond fanatikusok már arról be tudják azonosítani filmjeit, hogy egy luxuskocsi melyik modelljét használta benne a 007-es. Remélhetőleg hamarosan Daniel Craig is átvált a környezetbarát közlekedésre, szerencsére az Aston Martin jóvoltából ezt stílusosoan is megteheti, nem kell BKV-ra váltania. Az angol autógyár One-77 szuperbiciklije beépített számítógépes érzékelőrendszerrel van felszerelve, szuperkönnyű szénszálas vázába pedig Q akár rejtett rakétákat is építhet.

Ha pedig Bond leesne valamelyik járművéről, akkor ezzel a kissé furán kinéző automatikusan felfújódó rejtett bukósisakkal védhetné kobakját. A svéd Anna Haupt és Teresa Alstin által tervezett Hovding sisak a gallérba rejtve várakozik, amíg hirtelen gyorsulást érzékel, a becsapódás pillanatában pedig felfúvódik, mint egy hagyományos légzsák.
Hovding

A vízen vagy levegőben történő üldözéshez tökéletes a FlyNano, egy egyszemélyes elektromos motorral és lítium-ion akkumulátorral felszerelt mini hidroplán, mellyel repülés után könnyen landolhat a 007-es a főgonosz privát szigetének vulkánjába rejtett főhadiszállása mellett.
Flynano

Városi nagysebességű üldözéshez azonban sem a kerékpár, sem a hidroplán nem illik, úgyhogy érdemes átváltani a Mission One-ra, a világ leggyorsabb elektromos motorbiciklijére, mely 240 kilométer/órás végsebességre is képes, nagyteljesítményű lítium-ion akkumulátora pedig két óra alatt újratölthető.
Bond Mission one

Ha pedig az excentrikus ellenség visszavonul vízalatti bázisára, akkor Bond a Scubster nevű teljes egészében pedállal működő tengeralattjáróval könnyen követheti.

Scubster

Ahogyan az lenni szokott, itt a gonosz fogságba ejti kedvenc szuperügynökünket, majd mielőtt megölné, még gondosan elmagyarázza világuralmi terveit, ezzel elég időt hagyva Bondnak, hogy kiszabaduljon, és elhajózzon a naplementébe. Ehhez pedig tökéletes a Code-X napelemes luxusjachtja melyet két 710 lóerős motor hajt. A hajó lehúzható tetővel, és beépített jacuzzival is rendelkezik, ahol Bond és éppen esedékes szerelme megünnepelhetik győzelmüket.

X-yacht

Ajánlott tartalom

Már 7,5 tonnánál jár a használt mobiltelefonokat visszagyűjtő kampány eredménye

A több mint 5 éve futó "Passzold vissza, Tesó!" kampányban mára 1111 gyűjtőpont részvételével, több mint 7,5 tonnányi használaton kívüli mobiltelefon gyűlt össze - közölte a KÖVET Egyesület a Fenntartható Gazdaságért szerdán az MTI-vel.