Környezetbarát óvodát avattak Gödöllőn

Csaknem 600 millió forintos költséggel, jelentős uniós támogatással elkészült Gödöllő új, környezetbarát óvodája.

Péterfi Csaba, a polgármesteri hivatal kommunikációs igazgatója a szerdai átadás után elmondta az MTI-nek, hogy a korábban két másik intézménybe járó gyerekeket is fogadó Zöld óvoda a legkényesebb igényeket is kielégíti. A környezetbarát, akadálymentesített épületben galériával és terasszal kibővített csoportszobák kaptak helyet, elkészült egy sószoba és egy tornaterem is.
Az EU-szabványoknak megfelelő mozgásfejlesztő eszközökkel felszerelt udvart két úgynevezett átrium és két modern játszótér egészíti ki. Az energiahatékonyság érdekében napkollektoros vízmelegítő-rendszert alkalmaznak, és szelektív hulladékgyűjtő szigeteket is kialakítottak – tette hozzá a kommunikációs igazgató.
Nem hiányoznak az esélyegyenlőséget, mozgásfejlesztést segítő eszközök és új bútorok sem. A Zöld óvoda alapkövét tavaly júniusban rakták le. A csaknem 600 milliós beruházáshoz 96 millió forintos önerővel járult hozzá a gödöllői önkormányzat, a többi pénzt uniós forrásból nyerték – közölte Péterfi Csaba.

Ajánlott tartalom

Növelni kell az energiahatékonyságot

A magyar gazdaság versenyképességének egyik kulcsa az energiahatékonyság növelése - erről Juhász Edit, a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) elnöke beszélt egy konferencián az MTI-nek küldött közlemény szerint.