Főleg a tenger mellé építhető, szétszedhető és úszó stadionokat tervezne a német Stadiumconcept, a futurista német építészeket tömörítő cég.

Környezetbarát stadionokat építenének

Főleg a tenger mellé építhető, szétszedhető és úszó stadionokat tervezne a német Stadiumconcept, a futurista német építészeket tömörítő cég.

Eredetileg a 2022-es katari labdarúgó-világbajnokságra gondoltak, de jelezték, hogy ha korábban lenne szükség ilyen stadionokra, felgyorsítják a tervezési munkálatokat is írja az mno.hu. Az összesen 65 ezer nézőt is befogadó stadiont (ennyi néző fér el a Benfica Luz stadionjában is) az esemény végeztével tehát egyszerűen szét lehet szedni, és hajóval egy másik parti városba lehet szállítani, ahol újabb sporteseményt tartanak. Az ötlet nemcsak eredeti, hanem környezetkímélő is, mert szinte teljes mértékben saját energiát termelnek a szél és nap felhasználásával, tehát nem kell külön bekötni őket a közműrendszerbe, és a tenger vizét használják majd több célra is. A mintastadion hossza – 245 méter – ráadásul rövidebb, mint a Queen Mary óceánjáró (345 méter), amely csak 2620 utast tud szállítani.

Ajánlott tartalom

A zöldenergia a jövő a gazdaságban, az iparban és a közlekedésben is

A zöldenergia a magyar gazdaság jövője a háztartásokban, a közlekedésben és az iparban egyaránt - mondta a HUMDA Magyar Mobilitás-fejlesztési Ügynökség Zrt. igazgatósági elnöke vasárnap a társaság Facebook-oldalára feltöltött videóban.