Környezetbarát tömegközlekedés

Seattle közel 500 dízel-elektromos autóbuszt rendelt a Daimler gyártótól, melyből 93-at 2010 második felében szállítanak le és állítanak üzembe.

Seattle-ben eddig 235 dízel-hibrid járatott a városi tömegközlekedésben és az eredmények annyira kielégítették a vezetést, hogy újabb flottabővítés mellett döntöttek. A 93 Orion VII dízel-elektromos autóbusz sikere esetén további 200 rendelésre számíthat a Daimler.

Az Orion buszok 5 mérföld/gallonos mutatójukkal 40%-kal hatékonyabbak a sztenderd dízel buszokhoz képest, jelentősen csökkentik a szén-dioxid- valamint 20%-kal a dinitrogén-oxid-kibocsátást, valamint 2,6-szor megbízhatóbbak a korábbi buszokhoz képest. A lítium-ion akkumulátorokkal ellátott Orion buszok ezenkívül, a gyártó számításai alapján, életük során 30 000 gallonnal kevesebb üzemanyagot használnak fel dízelüzemű társaikhoz viszonyítva. Mivel a buszok sűrűn lakott területeken fognak közlekedni, gyakorlatilag 24 órában, így segíthetik a levegőminőségének javítását.

A vállalat már 2900 tranzit hibridet szállított Amerika és Kanada különböző területeire, s ezáltal a világ vezető hibrid szolgáltatója lett az évek során.

Ajánlott tartalom

KPMG: ugrás előtt áll az elektromos járművek töltésének piaca

Magyarországon is ígéretes az elektromos töltők piacának alakulása, de az igazán látványos fejlődés csak ezután kezdődik - hívja fel a figyelmet a KPMG nemzetközi tanácsadó cég saját tanulmánya alapján.