Környezetkárosítás gyanúja miatt nyomoz a rendőrség a XVIII. kerületi iszaptemető ügyében

Ismeretlen tettes ellen, környezetkárosítás bűntett elkövetésének gyanúja miatt indított eljárást a rendőrség a XVIII. kerületi illegális iszaptemető ügyében – közölte az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálata szerdán az MTI megkeresésére.

Szűcs Somlyó Mária, a Főpolgármesteri Hivatal kommunikációs igazgatója múlt kedden közölte az MTI-vel, hogy lakossági bejelentések alapján Tarlós István főpolgármester belső vizsgálatot rendelt el a Fővárosi Településtisztasági és Környezetvédelmi (FTSZV) Kft.-nél.

Közleményében azt írta: többen is azt állították, hogy “a cég haszonjárművei illegális helyeken ürítenek – engedély nélkül – veszélyes hulladékot”. Az olajos iszap Cséry-telepi elhelyezése miatt Tarlós István főpolgármester múlt pénteken azonnali hatállyal menesztette az FTSZV Kft. ügyvezető igazgatóját. A vizsgálatot folytatják, ezzel együtt a Cséry-telep teljes kármentesítésének ügyében is tovább tárgyalnak a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt.-vel – közölte a főváros.

A Népszabadság szerdai számában írt arról, hogy a Budapesti Rendőr-főkapitányság gazdaságvédelmi osztálya kedden igazságügyi szakértők bevonásával megkezdte a XVIII. kerületi illegális iszaptemető vizsgálatát. A napilap ismertette: a gyanú szerint a fővárosi önkormányzat tulajdonában lévő FTSZV Kft. évek óta temeti tisztítatlanul a nehézfémeket és nyomokban még arzént is tartalmazó szennyvíziszapot a cég Ipacsfa utcai telephelyének földjébe.

Ajánlott tartalom

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége. Az akciót minden évben március első szombatján tartanák meg azzal a céllal, hogy a közösségi összefogással a lehető legtöbb fát ültessék el.