Környezetre nem káros szerekkel takarítják Budapestet

A héten éjszakánként, 23 óra 30 perc és 4 óra 30 perc között folytatódik Budapest tavaszi nagytakarítása a Váralagút, a Lánchíd, a városligeti Zielinski híd és a Szabadság híd megtisztításával – tudatta a BKM Budapesti Közművek Nonprofit Zrt. az MTI-vel közleményben hétfőn.

Hibrid napelemes rendszerek akkumulátorral, elérhető áron. Kalkuláljon itt ingyenesen! (x)

Hétfőtől péntekig éjszakánként a Váralagút mosását végzik az alagút ideiglenes, néhány órás zárása mellett. A munkálatok az éjszakai buszjáratokat nem érintik. Szerdán éjszaka a városligeti Zielinski hidat és a Lánchidat mossák. Csütörtökön éjszaka a Szabadság hidat ideiglenes, néhány órás lezárás mellett tisztítják. Ez a nagytakarítás része az éves, előre tervezett köztisztasági feladatoknak, amelyek során az FKF évi két alkalommal, tavasszal és ősszel környezetkímélő tisztítószerrel, nagynyomású, vizes technológiával megtisztítja Budapest kiemelt forgalmú hídjait és a Váralagutat.

A cég kéri a gépjárművezetőket, és különösen a kerékpárosokat, hogy a jelzett éjszakai néhány órás időszakokban a Váralagút, és a Szabadság híd helyett válasszanak más útvonalat – közölték. A tavaszi hídmosási munkálatokkal párhuzamosan – hazánk uniós csatlakozásának 20. évfordulójára készülve – április 28-án vasárnap a 4-es 6-os villamos teljes vonalán az útpálya és a járdák, illetve az ennek mentén elhelyezkedő terek, járdák, aluljárók és megállók nagytakarítását végzik el a Budapesti Közművek munkatársai a fővárosi társcégekkel együttműködve – közölték.

Ajánlott tartalom

Már pályázhatnak a vállalkozások Az Év felelős foglalkoztatója pályázatra

Idén kilencedik alakalommal hirdeti meg az OFA Nonprofit Kft. nagysikerű Az év felelős foglalkoztatója pályázatát. A rekordokat döntő hazai foglalkoztatási adatok is azt mutatják, hogy a vállalkozások érdekét is szolgálja, ha munkavállalóikat megbecsülik, legfontosabb értékükként kezelik. A pályázat elősegíti a felelős foglalkoztatói szemléletmód hazai fejlődését is - hívta fel a figyelmet hétfői közleményében Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM).