Környezettudatos szemléletformáló roadshow-t indít a zöldtárca Egy mozdulat - Együtt az energiatakarékosságért, az éghajlatváltozás ellen címmel a nyári fesztiválokon, hogy az odalátogató fiataloknak energiatakarékossági és egyéb környezetvédelmi tippeket nyújtva segítsen megóvni a bolygót és a pénztárcájukat.

Környezettudatos szemléletformáló roadshow-t indított a zöldtárca

Környezettudatos szemléletformáló roadshow-t indít a zöldtárca Egy mozdulat – Együtt az energiatakarékosságért, az éghajlatváltozás ellen címmel a nyári fesztiválokon, hogy az odalátogató fiataloknak energiatakarékossági és egyéb környezetvédelmi tippeket nyújtva segítsen megóvni a bolygót és a pénztárcájukat.

A roadshow első állomása vasárnap a budapesti Hajógyári szigeten a Gyereksziget rendezvény volt, ahol Szabó Imre környezetvédelmi és vízügyi miniszter ismert személyiségekkel közösen mutatta be a látványos bemutató eszközökkel felszerelt, az energiatakarékos életmódra oktató installációt és a játékokat.

A zöldtárca nem csak ötleteket, de eszközt is ad a takarékoskodáshoz: a miniszter a rendezvényen bemutatta azokat az energiatakarékos izzókat tartalmazó egységcsomagokat, amelyeket a környezetvédelmi tárca az ELMÜ közreműködésével 20 ezer rászoruló háztartásba juttat el, hogy segítse az időseket a takarékoskodásban, és egyúttal csökkenjen az energiatermelés okozta környezetterhelés is.

A roadshow játékos megoldásaival az energiahatékonyság és fenntarthatóság, takarékoskodás és költséghatékonyság üzeneteit hordozza. Az egyedien berendezett lakásbelső, a célbadobó játék és a nem mindennapi szerencsekerék szórakoztató módon ad lehetőséget a gyerekeknek és szüleiknek az energiatakarékossággal, éghajlatváltozással kapcsolatos ismeretek megszerzésére.

A roadshow 9 állomása elsősorban nagyobb tömegeket megmozdító rendezvényekhez csatlakozik szeptember végéig a Gyerekszigeten túl a Balatonsound, Hegyalja, Bánki és Sziget Fesztiválokon, a Szegedi Ifjúsági Napokon, a Székesfehérvári Zenei Napokon valamint az augusztus 20-i budapesti rendezvényen és a szeptember végi Autómentes Napon lesz jelen – tájékoztatta az MTI-t a szaktárca.

Ajánlott tartalom

10-ből 6 autót kitiltanának Budapest útjairól

Ne az ötletelés, hanem a szakmai szempontok vezéreljék a fővárosi vezetést a döntéshozatalban, és vegyék figyelembe az autósok érdekeit is - kéri a Magyar Autóklub (MAK) arra reagálva, hogy Ámon Ada, a főváros klíma- és környezetügyi főosztályvezetője egy podcast műsorban azt mondta, minden tíz évnél idősebb autót ki kell tiltani a fővárosból.