Környezetvédelmi családi nap Nyíregyházán

Bemutatókkal, vetélkedőkkel és koncertekkel színesített környezetvédelmi családi napot rendeznek szombaton Nyíregyházán, ahol az újrahasznosítást lehetővé tevő szelektív hulladékgyűjtés fontosságára hívják fel a figyelmet.

Hajzerné Hajnal Tünde, a Térségi Hulladékgazdálkodási Kft. PR referense az MTI-nek csütörtökön elmondta: a Szelektív szombat elnevezésű rendezvényen környezetvédelmi kérdésekről vetélkedőt rendeznek, amellyel a megfelelő hulladékgyűjtésre akarják irányítják a figyelmet.
A családi napon a felnőttek és a gyermekek értékes díjakért versenyezhetnek, sőt jutalmazzák azokat az iskolákat és óvodákat is, amelyek a legtöbb részvevőt mozgósítják a Szelektív szombatra.
A nyíregyházi erdei tornapályán sorra kerülő, 10 és 18 óra között tartott rendezvényt szórakoztató kulturális program egészíti ki, koncertet ad a Nap, a Dongó Együttes, Demjén Ferenc, a Bürkös Zenekar, továbbá fellép a 2 Step Hip-Hop Tánccsoport és Beke Éva is.

Nyíregyházán, ahol már külön gyűjtik a háztartási-, a vas-, a fém- és a papír hulladékot, szemétválogató üzem épül az Európai Unió által támogatott 10 milliárd forint értékű térségi környezetvédelmi beruházás keretében.
A város területén hulladékgyűjtő szigeteket is kialakítottak már, ahol a háztartásokban keletkező veszélyes hulladékot térítésmentesen adhatják le a lakosok. A válogatás után újrahasznosítják az arra alkalmas hulladékot, míg a többit biztonságos körülmények között semmisítik meg, vagy helyezik el, meggátolva az esetleges környezetszennyezést.

Ajánlott tartalom

Vasárnap kezdődik a fővárosi tavaszi nagytakarítás

Tavaszi nagytakarítást lesz április 21-én és 28-án a Nagykörúton és környezetében, továbbá a főváros számos forgalmas közterén és csomópontjában a BKM Budapesti Közművek Nonprofit Zrt. és Budapesti Közlekedési Központ (BKK) együttműködésében.