Környezetvédelmi óvintézkedések Miskolcon

Környezetvédelmi óvintézkedésekre kéri a miskolci polgármesteri hivatal a városban élőket a fűtési szezonban súlyos gondot jelentő szállópor-koncentráció megemelkedése miatt.

A miskolci polgármesteri hivatal az MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményében felhívja a figyelmet, hogy ilyenkor tilos az avar és kerti hulladékok égetése. Jelzik azonban, hogy az égetést egész évben helyi rendelet szabályozza: azokon a területeken, ahol a hulladék elszállítása megoldott (hulladékkezelési közszolgáltatásba bekapcsolt terület) tilos az avar égetése. Az avart és kerti hulladékot ezeken a területeken a kommunális hulladékgyűjtő edénybe kell helyezni. Azokon a területeken, ahol nem megoldott a hulladék elszállítása (nincs a terület bekapcsolva a hulladékkezelési közszolgáltatásba) a kerti hulladék égetése csak novemberben és áprilisban engedélyezett. Tilos az égetés a város közterületein is. Ezekben az övezetekben az avart és kerti hulladékot a kommunális hulladékgyűjtő edényekben kell elhelyezni – hívja fel a figyelmet a közlemény.

Ajánlott tartalom

A magyarországi hegyi patakok felét ideiglenes kiszáradás veszélyezteti

A magyarországi hegyi patakok felét veszélyezteti az ideiglenes kiszáradás a HUN-REN Ökológiai Kutatóközpont (HUN-REN ÖK) vizsgálata szerint.