Környezetvédelmi szerepvállalásáért díjat kapott a Mavir

A Mavir Magyar Villamosenergia-ipari Átviteli Rendszerirányító Zrt. nyerte a Hungarian Business Leaders Forum (HBLF) Üzleti Élet a Környezetért 2013-as pályázatát. A díjat a társaság környezetvédelmi tevékenységével, azon belül is madárvédelmi programjával érdemelte ki – tájékoztatott a Mavir csütörtökön.

A program gerincét a ragadozó madarak számára a távvezetékoszlopokra műfészkek, másrészt a túzokfélék és gázlómadarak védelmét szolgáló madáreltérítő szerelvények kihelyezése adja. A kezdeményezés civil szervezetek közreműködésével valósult meg. A közlemény szerint a Mavir környezeti felelősségének felismerése egyúttal a magyar villamosenergia-rendszer zavartalan, biztonságos és fenntartható működésének záloga is. A társaság madárvédelmi tevékenységéhez kapcsolódóan oktató és szemléletformáló programokkal is népszerűsíti a környezettudatos gondolkodást. A Hungarian Business Leaders Forumot Károly walesi herceg alapította 1992-ben. Az “Üzleti Élet a Környezetért” környezetvédelmi díjat 2000 óta évente egy alkalommal adják át annak a vállalatnak vagy szervezetnek, amely az adott évben a legtöbbet teszi a környezetvédelemért.

Ajánlott tartalom

A Nap légkörét felmelegítő Alfvén-hullámokat észleltek a kutatók

Egy magyar-olasz vezetésű nemzetközi kutatócsoportnak elsőként sikerült közvetlen megfigyelésekkel torziós mágneses plazmahullámokat felfedeznie a Nap felszínén.