Környezetvédő programok kizárólag a Facebookon

A számítástechnikai óriás, az Intel speciális applikációt készített kizárólag a Facebook felhasználói részére. A program letöltésével egészségügyi és környezetvédelmi kutatásokat, köztük a világ legnagyobb éghajlat előrejelzési projektjét segíthetik.

A felhasználók három különböző program illetve projekttámogatás közül választhatnak. A ClimatePrediction.net egy interneten keresztül zajló kutatás, ahol nyomon követik és előre jelzik a Föld éghajlatváltozását. A Rosetta home a rák és más súlyos betegségek gyógymódja után kutat, míg az Africa home középpontjában a malária elleni küzdelem stratégiai megoldásai állnak.

„Továbbra is meggyőződésünk, melyet korábbi projektjeink, a Small Things Challenge és a  Progress Thru Processors is alátámasztott, hogy a magánszemélyek által szolgáltatott kisebb hozzájárulások kollektívan hatalmas hatást gyakorolhatnak a világra és a szükséges változásokra. Mostani programjaink egyszerű futtatásával, melyek nagyon kevés memóriakapacitást igényelnek, a felhasználók kellemetlenségek nélkül segítik a kutatók munkáját, hogy bolygónk égető problémáit megoldják”- nyilatkozta Deborah Conrad az Intel alelnöke.

Ez a fajta disztribúciós program az egyébként kárba veszendő teljesítményt használja fel. A programok észrevétlenül futnak a háttérben, amikor a processzor nincs teljes mértékben kihasználva, így nem befolyásolja a teljesítményt és a feladatok elvégzését.

Hasonló, nagyszabású projektek használják ugyanezt a megoldást, például a Folding Home, mely jelenleg a világ legnagyobb molekuláris dinamika szimulációs projektje, valamint a SETI Home, melynek célja a világűr feltérképezése, és a földön kívüli intelligencia kutatása.

Csatlakozz Te is a Facebook oldalunkhoz.

Ajánlott tartalom

Átadták Magyarország legerősebb szuperszámítógépét Debrecenben

Átadták Magyarország legerősebb szuperszámítógépét pénteken Debrecenben: a Komondor nevű berendezést a Debreceni Egyetem (DE) Kassai úti campusán, a Kormányzati Informatikai Fejlesztési Ügynökség (KIFÜ) szuperszámítógép központjában helyezték üzembe.