Koronavírus – Az ELMŰ-ÉMÁSZ óvintézkedések mellett biztosítja a szolgáltatást

További biztonsági óvintézkedéseket vezet be az ELMŰ-ÉMÁSZ az áramszolgáltatás zavartalan biztosítása érdekében, hozzájárulva a koronavírus terjedésének megelőzésére tett kormányzati lépésekhez – közölte az energiaszolgáltató hétfőn az MTI-vel.

Egyes halasztható, a folyamatos szolgáltatáshoz nem alapvető tevékenységeit a vállalat ideiglenesen leállítja. Amely területeken lehetséges, a cég digitális platformjain, azaz online, telefonon vagy e-mailben végezhető áramhálózati ügyintézés, illetve postai úton történik a dokumentumok fogadása. A döntés visszavonásig érvényes – tették hozzá. Fokozott biztonsági és higiéniás intézkedések mellett történik a biztonságos hálózati üzemvitelhez kapcsolódó feladatok, karbantartások elvégzése, a fogyasztói csatlakozóvezetékek építése és új bekapcsolások, a vezetéképítések és ezek tervezési munkái, a műszaki átadás-átvétel, a szakfelügyelet biztosítása, illetve az alkatrész- és eszközutánpótlást biztosító saját raktárak működtetése. A partnerek továbbra is elvégzik az áram mérőórák cseréjét, valamint az időszakos áram mérőóra leolvasásokat – tették hozzá. Abban az esetben, ha a munkavégzés önkéntes vagy hivatalosan elrendelt karantén területére való belépéssel járna, a tevékenységet elhalasztják. Ilyen esetben az ELMŰ-ÉMÁSZ szakemberei kizárólag üzemzavar elhárítása érdekében, védőfelszerelésben lépnek be a karantén területére. Az ELMŰ-ÉMÁSZ már korábban döntött arról, hogy személyes ügyfélszolgálati irodáit további intézkedésig zárva tartja. Vállalták, hogy egyetlen lakossági ügyfélnél sem kapcsolják ki tartós számlatartozás miatt az áramot.

Ajánlott tartalom

Magyarok tervezték az épületet, amelynek nulla forint lehet a rezsije örökre

Egyedi pluszenergiás házzal szerepel a Solar Decathlon Europe nemzetközi építőipari innovációs versenyen a Pécsi Tudományegyetem Műszaki és Informatikai Karának (PTE MIK) csapata, amely egyedüliként képviseli Magyarországot a júniusi wuppertali eseményen.