Hamarosan feláll a háromszáz tagú madridi koszkomandó, amely a szemetelőket tartja majd rettegésben.

Koszkomandó bírságolja majd a madridi szemetelőket

Hamarosan feláll a háromszáz tagú madridi koszkomandó, amely a szemetelőket tartja majd rettegésben.

A madridiak nem szenvednek tisztaságmániában, amit ékesen bizonyít az utcákat elcsúfító szemét, cigarettacsikkek és kutyaürülék. A tűrhetetlen állapotok felszámolását a fővárosi környezetvédelmi hivatal  munkatársaiból verbuvált alakulat, a “koszkomandó” segítségével kívánják felszámolni.A koszkomandó a madridiak tudatára pénztárcájukon keresztül kíván hatni, ugyanis a szemetelőket kemény bírságokkal sújtják majd. A kutyatulajdonosoknak 1500 eurójába (462 ezer forintjába)  kerül, amennyiben nem takarítják fel házi kedvencük által elpottyantott “illatos” ajándékot. A rajtakapott graffitizőket első alkalommal 3000 eurós ((923 ezer forintos) bírsággal sújtják, a visszaesők ennek a kétszeresét fizetik. A rendszeres szemetelők 750 eurós (230 ezer forintos) pénzbüntetésre számíthatnak. Ugyanilyen bírságra kell számítaniuk a kukázóknak vagy a galambetetőknek, ahogy a köpködőknek is.

Akadnak a tervezetnek ellenzői, akik szerint túl szigorú a kukázók büntetése, különösen a gazdasági válság idején, amikor egyre több embernek jelentik a megélhetést a szemetes konténerek.Mások a magánélet szentségét féltik, mint Pedro Santin szocialista párti városatya, aki szerint a madridi önkormányzat kémkedik majd a lakosság után.”Ez egyszerűen szégyenletes” – háborgott a városatya.
Akár beavatkozás az emberek magánéletébe, akár nem, a madridiak többsége helyesli, hogy a városi önkormányzat komolyan veszi a tisztaságot. Különösen a kisgyermekes szülők elkötelezett hívei, hiszen a játszóterek Madrid belvárosában, ahol sok a szórakozóhely, igencsak megsínylik a szemetelők nemtörődömségét.”Tiszta várost akarunk, az utcák, a játszóterek tele vannak szeméttel, kutyaürülékkel” – nyilatkozta a koszkomandó felállításával kapcsolatban Maria Lamamie De Clairac fiatal madridi anyuka.

Ajánlott tartalom

Rengeteg gyerek halálát okozza a légszennyezettség

Csaknem kétezer öt év alatti gyerek halálát okozza naponta világszerte a légszennyezettség, amely a kisgyerekekkori halálozás második legnagyobb egészségi kockázati tényezőjévé vált az alultápláltság után - közölte szerdán a The Guardian egy új tanulmány alapján.